Новини
17 Липня 2019
806

Ефект метелика: Партнер Uber залучив $25 млн на розробку аеротаксі

Кошти підуть на проект Butterfly – аеротаксі з вертикальним зльотом і посадкою

Фото: techcrunch.com

Американський виробник літаків Karem Aircraft, з яким Uber домовилася про співпрацю минулого року, залучив $25 млн у раунді А для свого нового повітряного таксі. Основним інвестором став корейський конгломерат Hanwha Systems, повідомляє TechCrunch.

Зазначається, що Karem Airkraft планує витратити залучені кошти на створення нового підрозділу, який зосередиться на роботі над аеротаксі з вертикальним зльотом і посадкою, зокрема, проект Butterfly. “Партнери розраховують, що інвестиції дозволять вивести Butterfly на ринок у найближчому майбутньому”, – пише видання.

Як розповів глава підрозділу Uber Elevate, що займається повітряними перевезеннями, Ерік Еллісон, компанія зацікавлена у технології Karem для створення безпечних, тихих і ефективних транспортних засобів для аеротаксі.

“Інвестиції Hanwha Series у новий підрозділ повітряного таксі Karem прискорюють процес виведення Butterfly на ринок. І ми з нетерпінням очікуємо появи аеротаксі в таких містах як Даллас, Лос-Анджелес і Мельбурн вже у найближчому майбутньому”, – наголосив він.

Видання зазначає, що Karem Airkraft, що заснована у 2004 році в Каліфорнії, також займається розробкою пілотованих літаків і безпілотників для приватних компаній та військових.

Нагадаємо, Uber планує розпочати тестування аеротаксі наступного року, а комерційні перевезення запустити у 2023-му в Лос-Анджелесі, Далласі, а також Мельбурні.

А нещодавно в Uber Air з’явився конкурент – німецький стартап Lilium, який розробив та успішно випробував прототип п’ятимісного літаючого таксі.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram