Новини
13 Червня 2019
1 046

Універсальний Uber: Тестування аеротаксі, доставка їжі на дронах та нове авто

Плани таксі-сервісу ростуть з великим апетитом в прямому і переносному значенні

Фото: Uber

У 2020 р. Uber планує протестувати сервіс літаючих таксі. Для цього компанія обрала одне з найбільших міст Австралії – Мельбурн. Тестова лінія зв’яже аеропорт з одним з торгових центрів міста. Маршрут займе 19 км – повітрям його можна подолати за 10 хв., а на машині – за 25 хв., передає Reuters.

Як повідомляється, спочатку компанія хотіла протестувати сервіс у Дубаї, але у наслідок затримки запуску було прийнято рішення змінити місто на Мельбурн. Як зазначила генеральний менеджер Uber в Австралії Сьюзан Андерсон, австралійське місто має унікальні демографічні та геопросторові фактори, технологічну та інноваційну культури.

“Крім того, влада Австралії однією з перших легалізувала райдшерінг”, – розповіла вона.

Зазначається, що тести проводитимуть ще в Лос-Анджелесі та Далласі.

Як пише видання, Uber планує запустити комерційні польоти у 2023 р. Замовити ж повітряне таксі можна буде з допомогою додатків у смартфоні.

“Це така собі альтернатива дорожньому таксі Uber”, – йдеться у повідомленні.

Запланований повітряний парк компанії містить транспортні засоби з електричним реактивним двигуном. Це частково вертоліт, безпілотний та літальний апарат з кількома невеликими гвинтами, здатними як до вертикального зльоту і посадки, так і до швидкого горизонтального польоту.

Фото: Uber

За інформацією Bloomberg, підрозділ американської Uber цього літа в Сан-Дієго (США) збирається запустити сервіс доставки їжі Uber Eats з дронами. Вартість доставки починається від $8,5, що відповідає розцінкам сервісу Uber.

У 2018 р. Uber Eats отримав дохід в розмірі $1,5 млрд доларів, майже у 2,5 раза перевищивши результат 2017 р.

Однак, перед повноцінним запуском послуги Uber Elevate компанії належить подолати ще ряд проблем, таких як запобігання зіткнень дронів в повітрі, а також шумове забруднення.

Найближчим часом безпілотники будуть літати в призначені зони безпечної посадки, де кур’єри будуть забирати посилки, щоб доставити до дверей клієнта. Апарати також зможуть приземлятися на дах припаркованого автомобіля Uber, оснащеного QR-кодом, який забезпечить доставку їжі до місця призначення.

На фото: макет майбутнього авто від Volvo та Uber

Але й на цьому не закінчуються новини від Uber. Таксі-сервіс разом із автомобільним виробником Volvo Cars об’єднали зусилля в створенні безпечного авто.

В рамках укладеного договору компанії розроблять нові моделі автомобілів, що адаптуються до систем автономного управління. Згідно з умовами проекту, Volvo буде збирати машини, а Uber – проводити закупівлю. Цей проект обійдеться організаціям в $300 млн.

За основу інженери Volvo Cars візьмуть інноваційну модульну платформу SPA, на базі якої розроблено такі титуловані автомобілі як: позашляховик Volvo XC90, седан S90 та універсал V90.

Як відомо, Uber разом з австралійською туристичною групою Tourism Queensland вирішили запустити “підводне таксі”. Замість звичного туристам автомобіля у їхньому розпорядженні буде двомісна субмарина ScUber.

Також, компанія з 9 липня запускає сервіс вертолітних пасажирських перевезень Uber Copter. Вертольоти, які можна викликати через додаток Uber, курсуватимуть між Нижнім Манхеттеном і Міжнародним аеропортом ім. Кеннеді. Поїздка для одного пасажира обійдеться в $200-225.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram