Новини
6 Червня 2019
825

Злітаємо: Uber запускає вертолітний сервіс до аеропорту

Поїздка для одного пасажира обійдеться в $200-225

Фото: Uber

Компанія Uber з 9 липня запускає сервіс вертолітних пасажирських перевезень Uber Copter. Про це повідомляє видання The New York Times.

“Спочатку вертолітний сервіс буде доступний тільки для клієнтів, що мають в програмі лояльності статус Platinum і Diamond. Але поступово компанія має намір розширити цей сервіс на більше число клієнтів і на більше число міст”, – розповів виданню глава підрозділу Uber Elevate, що займається повітряними перевезеннями Ерік Еллісон.

Вертольоти, які можна викликати через додаток Uber, курсуватимуть між Нижнім Манхеттеном і Міжнародним аеропортом ім. Кеннеді п’ять днів на тиждень з понеділка по п’ятницю.

Однак, вертольоти не мають місця для розміщення великих сумок. Пасажирам дозволяється приносити тільки одну особисту сумку та одну ручну поклажу вагою не більше 40 фунтів (18 кг).

Час у дорозі становитиме 8 хв. Зараз цей шлях на автомобілі займає близько години, а в годину пік — близько двох годин. На метро й електропоїзді в аеропорт можна дістатися за 50-75 хв.

Вертольоти Uber Copter вміщають п’ять пасажирів. На кожному рейсі буде два пілоти. Пасажирам буде показано 90-секундне відео безпеки перед зльотом.

Поїздка для одного пасажира обійдеться в $200-225. Ціна буде залежати від попиту.

Як відомо, у I кв 2019 р. виторг сервісу замовлення таксі Uber склав $3,1 млрд, що на 20% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Компанія прогнозувала збитки в першому кварталі в розмірі від $1 млрд до $1,1 млрд.

Також, компанія разом з австралійською туристичною групою Tourism Queensland вирішили запустити “підводне таксі”. Замість звичного туристам автомобіля у їхньому розпорядженні буде двомісна субмарина ScUber

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram