Новини
31 Травня 2019
834

Виторг Uber у I кв 2019 року збільшився на 20% до $3,1 млрд

При цьому збитки перевищили $1 млрд. Причина – збільшення витрат на Uber Eats і бізнес вантажоперевезень

Фото: irclaims.com.au

У I кв 2019 року виторг сервісу замовлення таксі Uber склав $3,1 млрд, що на 20% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це йдеться у фінансовому звіті компанії за підсумками перших трьох місяців роботи у поточному році. До речі, це перший звіт Uber після проведення IPO у травні 2019 року на Нью-Йоркській фондовій біржі.

Що стосується збитків, то за вказаний період вони склали $1,01 млрд. Як відзначає Reuters, це пов’язано зі збільшенням витрат на сервіс з доставки їжі Uber Eats і бізнес вантажоперевезень.

“Компанія прогнозувала збитки в першому кварталі в розмірі від $1 млрд до $1,1 млрд”, – уточнює видання. При цьому виторг очікувався на $3,04-3,1 млрд. “Таким чином Uber змогла досягти запланованих фінансових результатів, що може додати впевненості інвесторам”, – відзначає агентство.

У звітності також відмічається, що число заброньованих поїздок за допомогою сервісу зросло на 34% рік до року. “Загальна вартість всіх здійснених поїздок за перший квартал перевищила $14,6 млрд”, – повідомили у компанії

І додали, що число активних користувачів Uber у світі досягло 93 млн чоловік. “У четвертому кварталі 2018 року показник становив 91 млн”, – йдеться у звітності.

В компанії також розповіли, що цієї весни було запущено програму лояльності для споживачів Uber Rewards. “У рамках цієї програми можна заробляти бали, витрачаючи кошти на базову платформу Uber. У міру того як користувачі накопичують бали, вони отримують все більше нагород, досягаючи статусу Gold, Platinum і Diamond. Переваги можуть включати гнучкі скасування і ціновий захист для певних маршрутів”, – йдеться у звіті.

Також почала діяти програма заохочень для водіїв Uber Pro, що вже поширюється по всій території США. “Отримавши статус Gold, Platinum або Diamond, водії мають знижки на бензин, техобслуговування автомобілів і доступ до безкоштовного навчання в коледжі штату Арізона в режимі онлайн коштом компенсації за зарахування”, – відмітили у компанії.

Нагадаємо, у травні 2019 року Uber провела розміщення на Нью-Йоркській фондовій біржі. Торги акціями почалися з $42 за акцію, що нижче ціни IPO ($45 за папір). Вартість акцій Uber у другий день торгів упала майже на 11% до $37,1 за акцію. Капіталізація компанії знизилася до $62,2 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram