Новини
25 Квітня 2019
1 218

Аеропорт “Бориспіль” шукає інвесторів для будівництва вантажного термінала

Наразі зараз аеропорт вже щоденно обробляє близько 100 т вантажу та 100 т пошти

Аеропорт “Бориспіль” готується до другої стадії проектування нового вантажного термінала. Нещодавно було завершено стадію техніко-економічного обґрунтування та підготовлено попередній проект з будівництва.

Щоб реалізувати даний проект Міністерство інфраструктури планує провести конкурс на державно-приватне партнерство із можливим залученням приватного інвестора. Про це повідомив в інтерв’ю виданню “Економічна правда” генеральний директор аеропорту “Бориспіль” Павло Рябікін.

На питання, чи планує “Бориспіль” перейти до повноцінної вантажної авіації, Павло Рябікін відповів, що аеропорт вже і так приймає в день в середньому 100 т вантажу і близько 100 т пошти.

“Їх доставляють на 75% лінійними перевізниками, регулярними пасажирськими рейсами”, – розповів він. І додав, що ще 25% – це вже спеціалізовані карго-літаки, які регулярно прилітають до аеропорту.

“Сьогодні це 20% вантажу, що привозиться спеціалізованими карго-компаніями. А на нерегулярній основі прилітає багато абсолютно різних компаній з усього світу. Наприклад, Turkish Cargo, DHL”, – розповів він.

Нагадаємо, влада Рівного також шукала інвесторів для місцевого аеропорту, у якого виникли фінансові труднощі (сума боргу аеропорту становить понад 20 млн грн). У свою чергу інвестори розглядають рівненський аеропорт, як хороший вузол для вантажних авіаперевезень, не виключаючи при цьому розвиток пасажирських перевезень.

До того ж нещодавно уряд виділив 200 млн грн на будівництво у 2019 році нового аеропорту біля адміністративного кордону Дніпропетровської та Запорізької областей – селища Солоне.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram