Новини
18 Квітня 2019
952

Уряд виділив 200 млн грн на будівництво нового аеропорту

У 2019 році має розпочатися будівництво нового аеропорту біля адміністративного кордону Дніпропетровської і Запорізької областей – біля селища Солоне

Кабінет міністрів перерозподілив фінансування за програмою “Проектування і будівництво аеропорту “Придніпров’я”, виділивши 200 млн грн на розробку проектної документації Державному агентству інфраструктурних проектів.

Як наголошується в пояснювальній записці до відповідної постанови Кабміну, “Укрінфрапроект” володіє достатніми компетенціями щодо реалізації проектів будівництва/реконструкції аеропортів за рахунок державних коштів в рамках підготовки до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Раніше Investory News повідомляли, що у 2019 році має початися будівництво нового аеропорту біля адміністративного кордону Дніпропетровської і Запорізької областей – біля селища Солоне.

Перший транш становитиме 200 млн грн, а реалізувати проект мають намір протягом двох років.

Загальна сума, необхідна для реалізації проекту – 1 млрд грн.

Селище Солоне знаходиться в 30 км по прямій від центру Дніпра, і в 40 км – від центру Запоріжжя. У 5 км від Солоного проходить автодорога H-08, яка була капітально відремонтована на ділянці Дніпро-Запоріжжя.

Цього року Міністерство інфраструктури готує близька 10 концесійних проектів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram