Новини
6 Березня 2019
997

Аеропорти “Бориспіль” та “Львів” передадуть у концесію разом з регіональними

Міністерство інфраструктури готує близька 10 концесійних проектів

“Ми готуємо концесію аеропорту “Бориспіль” та “Львів” із залученням регіональних летовищ. Це буде пакет − один державний аеропорт і декілька комунальних. Я переконаний, що це саме той інструмент, який дозволить прозоро залучати інвестиції”, – повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Омелян зазначив, що українська авіація демонструє динамічне зростання третій рік поспіль і має хороші перспективи на короткострокове та довгострокове планування. “Коли ми три роки тому говорили про необхідність залучення лоукостів до України, ця ідея видавалась комічною: люди не літають, аеропорти ледь животіють, зацікавленості з боку іноземних компаній немає. Минуло три роки. Україна в топ-20 країн світу за кількістю нових рейсів. Найбільші лоукост-перевізники Європи в Україні. Відновили роботу понад 10 регіональних летовищ”, – зазначив міністр.

Володимир Омелян також підкреслив, що відповідно до Національної транспортної стратегії України до 2030 р., створюються всі необхідні умови для розвитку аеропортів та приведення аеропортової інфраструктури у відповідність до стандартів і рекомендованої практики IКАО.

“Наразі цього року розвиток регіонального аеропорту “Біла Церква” та створення на його базі мультимодального вантажного комплексу визначено пріоритетним проектом. В 2018 році здійснено 73 авіаційні операції, що є рекордом за останні 18 років роботи підприємства. В перспективі після відкриття міжнародного пункту пропуску на аеродромі “Біла Церква” очікується поступове зростання кількості авіаційних операцій – до 300 на рік”, – зазначив Володимир Омелян. Міністр інфраструктури наголосив, що в рамках Програми технічної допомоги ЄС (AASSIST) вже підготовлено пре-ТЕО створення мультимодального вантажного комплексу.

Раніше Investory News повідомляли, що Рівненська обласна рада ухвалила проект рішення про утворення комісії для проведення конкурсу з передачі аеропорту “Рівне” у концесію цілісного майнового комплексу.

А в міжнародному аеропорту Ужгород планують реконструювати термінали і обслуговувати пасажирські та вантажні перевезення, зокрема транспортування вантажів з Китаю та Південної Кореї в Європу.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram