Новини
21 Січня 2022
520

У “Борисполі” для лоукостерів відкриють термінал F

Тут обслуговуватимуть пасажирів лоукостерів та авіакомпаній, які спеціалізуються на прямих перельотах із місця до місця

В аеропорту “Бориспіль” планується відкриття терміналу F. Термінал буде відкрито 27 березня 2022 року разом зі стартом літньої навігації, повідомляє Avianews.com з посиланням на заяву директора із комунікацій підприємства Світлана Хірім-Гірей.

В аеровокзальному комплексі F обслуговуватимуть пасажирів лоукостерів та авіакомпаній, які спеціалізуються на прямих перельотах із місця до місця. Наразі аеропорт веде переговори з такими авіаперевізниками про зміну терміналу, проте поки що не готовий оприлюднити їхній список.

Ставки зборів в обох терміналах F та D будуть однаковими. Такий підхід пояснили тим, що збори регулюються законодавством, а воно не передбачає окремих ставок для різних терміналів.

Термінал F вперше ввели в експлуатацію у 2010 році. Це 2-поверхова будівля площею 20 тис. кв. м, призначена для обслуговування тільки міжнародних рейсів як на приліт, так і на виліт.

Термінал F закрили два роки тому після початку пандемії та значного падіння пасажиропотоку. Для економії коштів усі рейси зосередили у терміналі D.

Під час попереднього етапу роботи терміналу F пасажири скаржилися на практично повну відсутність магазинів і точок громадського харчування. Затримки з відкриттям комерційних зон пов’язані з тим, що ці процедури відбуваються за участю Фонду держмайна.

Будівля має достатню кількість площ для відкриття кафе, ресторанів, магазинів, бізнес-залів. Однак аеропорту необхідно буде провести велику підготовчу роботу, щоб вся інфраструктура запрацювала на момент запуску терміналу.

Як писали раніше Investory News, за 9 місяців 2021 року чистий прибуток аеропорту “Бориспіль” становить 189 млн грн, що на 422 млн грн більше за планові показники підприємства та на 1,04 млрд грн більше за відповідний період минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram