Новини
19 Листопада 2020
1 159

Кабмін визначив 103 основних інвестпроекти до 2023 року

З них фінансування чотирьох проектів передбачено повністю коштами держбюджету, 43 — частково

На засіданні 18 листопада Кабінет міністрів України (КМУ) визначив 103 пріоритетних інвестиційних проекти до 2023 р. З них 4 передбачають фінансування виключно державним коштом, 43 — коштом державного та/або місцевого бюджету, повідомляє прес-служба уряду. Відповідне розпорядження КМУ затвердив з триденним доопрацюванням.

Як зазначено в документі, серед пріоритетних інвестпроектів — організація виробництва ШВЛ за кошти інвестора, держбюджету та інших джерел, а також будівництво заводу (комплексу) з переробки твердих побутових відходів (забезпечення екологічної безпеки в Києві) — за кошти інвестора.

Крім цього, серед пріоритетних проектів — будівництво сміттєсортувальної лінії в Дрогобичі (Львівська область) коштом держбюджету і місцевих бюджетів.

Також коштом інвестора, місцевих бюджетів та держбюджету планується реалізувати будівництво сміттєспалювальних заводів у Краматорську та Маріуполі, будівництво туристичної й транспортної інфраструктури Шацького національного природного парку (плюс кошти міжнародної технічної допомоги), а також побудувати Центр олімпійських видів спорту “Н2О Нова Каховка”.

Серед інвестпроектів, які планується реалізувати коштом держбюджету і міжнародної технічної допомоги, — модернізація сімейства літаків Ан-124-100 і Ан-225 на ДП “Антонов”, ракетно-космічного комплексу повітряного старту, міжнародного наукового центру “Обсерваторія” на горі Піп Іван — платформа розвитку Карпатського регіону.

Крім того, планується реалізувати проект з підготовки виробництва інфрачервоної головки самонаведення для керованих авіаракет, а також з розширення міжнародного пункту пропуску “Ягодин” — виключно коштом держбюджету.

У перелік зі 103 пріоритетних інвестиційних проектів також увійшли 14 аеропортів. Зокрема за кошти державного та місцевого бюджетів, кошти інвестора:

• модернізація матеріально-технічної бази міжнародного аеропорту “Херсон”;

• реконструкція міжнародних аеропортів “Вінниця”, в містах Одеса, Дніпро, Полтава, Черкаси, Івано-Франківськ, Чернівці, Кривий Ріг, Житомир та Миколаїв;

• будівництво нового аеропорту “Закарпаття”;

• відновлення інфраструктури КП “Міжнародний аеропорт “Рівне”;

• ремонт злітної смуги, будівлі, мережі КП “Аеропорт Суми”.

Кабінет міністрів визначив також проект з концесії семи залізничних вокзалів як пріоритетні. Всього в затвердженому переліку зі 103 пріоритетних інвестпроектів шість належать до залізничної галузі, п’ять — до сфери морського та річкового транспорту.

У список пріоритетних інвестпроектів України до 2023 р. увійшли будівництво логістичної мережі та проект з розвитку мережі сільських відділень “Укрпошти”.

Як писали раніше Investory News, президент України Володимир Зеленський презентував низку проектів, які реалізовуватимуться в Україні із залученням іноземного бізнесу під приватні гарантії захисту інвестицій зі сторони глави держави.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram