Новини
13 Вересня 2019
943

Інвестпроекти Зеленського: Президент запросив іноземний бізнес інвестувати в Україну

І пообіцяв, що зі своєї сторони надасть йому особисті гарантії захисту

Фото: www.president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський представив ряд проектів, які реалізовуватимуться в Україні із залученням іноземного бізнесу під приватні гарантії захисту інвестицій зі сторони глави держави.

“Нам є що вам всім запропонувати. Це ряд проектів, в які під мої особисті гарантії захисту, я запрошую іноземний бізнес”, – заявив президент під час виступу на 16-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії, яка проходить в Мистецькому арсеналі у Києві, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Як зазначив Володимир Зеленський серед пріоритетів – енергетика, інфраструктура, прозорий обіг земель.

“Також він запросив присутніх на інвестиційний форум в Маріуполі Донецької області, який відбудеться в жовтні, і анонсував декілька проектів”, – йдеться у повідомленні.

Перший – проект іригації у південних регіонах країни, зокрема в Херсонській області. “Амбітне завдання – перетворення пустельних земель у родючі”, – пояснив глава держави. Другий проект – міжуніверситетський IT-кластер у Харкові.

Крім того, Володимир Зеленський має намір сприяти створенню у Києві центру кіновиробництва. “Вчора Верховна Рада прийняла закон щодо сприяння та допомогу кіновиробництву, щодо rebate, й запрошуємо всіх переконатися – у нас знімати не гірше, ніж у Будапешті й Польщі, у нас дуже гарна країна”, – зазначив він.

Наступний проект – новий курорт на узбережжі Чорного моря. “Слід уточнити, що це абсолютно нове українське місто, з нуля”, – заявив Володимир Зеленський.

Ще один проект – нові гірськолижні курорти. “Карпати великі, і у нас є гігантський потенціал стати східноєвропейськими Альпами. Зараз ми розглядаємо проект в Славському та Боржаві”, – повідомив президент.

Серед інших проектів – масштабний парк розваг для гостей зі Східної та Центральної Європи.

Крім того, в Україні сприятимуть impact-інвестуванню. “Проект на перетині мистецтва, освіти та бізнесу. Прототип перезавантаження економіки у всіх регіонах України”, – пояснив глава держави.

Також планується розвивати острів Хортицю в Запоріжжі як серце козацтва і центр сили українського національного духу.

Нагадаємо, наприкінці липня президент України Володимир Зеленський підписав указ “Про заходи щодо протидії рейдерству” для захисту власників бізнесу. Документ містить набір інструментів захисту бізнесу та протидії позбавленню майнових прав його власників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram