Новини
1 Березня 2021
846

Паспортний контроль за 5 секунд: В аеропортах Дубая запровадили нову систему розпізнавання

Столиця Об’єднаних Арабських Еміратів стає технологічнішою

Міжнародний аеропорт Дубая (DXB) і Міжнародний аеропорт Аль Мактум (DWC) запустили нову службу прискореного паспортного контролю з використанням технологій розпізнавання осіб і райдужної оболонки ока, пише Gulf Business.

За словами представників Генерального управління у справах резидентів та іноземців в Дубаї (GDRFA-Dubai), цей захід покликаний прискорити імміграційні процеси.

Нова біометрична система була встановлена ​​на 122 входах у терміналах прибуття і відправлення в аеропортах Дубая, що дозволяє пасажирам проходити процедури паспортного контролю за п’ять-дев’ять секунд.

Однак для використання цієї послуги потрібна попередня реєстрація. Пасажири, що вилітають, можуть скористатися новою біометричною послугою на інтелектуальних виходах, розташованих у терміналі відправлення, після отримання посадкового талона та завершення попередньої реєстрації.

“GDRFA-Dubai прагне запустити нові ініціативи та проекти, в яких використовуються сучасні технології для підвищення ефективності обслуговування”, — зазначив гендиректор GDRFA-Dubai Мохаммед аль Ахмед.

Біометричні сенсорні точки нині встановлені на деяких стійках реєстрації першого, бізнес і економ-класу в Терміналі 3 в DXB, на імміграційних воротах, включаючи “розумний тунель”, входах у преміум-лаунж авіакомпанії “Емірейтс” у залі B, а також на деяких виходах на посадку.

Кіоски самостійної реєстрації та здачі багажу авіакомпанії в DXB тепер безконтактні. 32 автомати самообслуговування та 16 кіосків реєстрації можна повністю контролювати зі смартфонів.

Кіоски дозволяють клієнтам пройти реєстрацію на рейс, отримати посадковий талон, вибрати місця на борту і залишити свої сумки.

Як писали раніше Investory News, в Англії відкриють перший у світі аеропорт для летючих авто та дронів. Він буде побудований у місті Ковентрі в центральній частині Англії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram