Новини
16 Січня 2023
336

Дубай зафіксував рекордну кількість угод з нерухомістю

Велику частину нерухомості придбали росіяни

Торік в Дубаї зареєстрували понад 86 тис. угод з продажу житла, що є рекордною кількістю, а найбільшими покупцями стали росіяни, повідомляє Bloomberg.

Кількість угод за 2022 рік перевищила попередній рекорд у 80 тис. у 2009 році. Торік було продано нерухомості на суму близько $56,6 млрд, що майже на 80% більше, ніж у 2021 році. Зростання цін сповільнилося до 11% у 2022 році з 21% роком раніше.

Росіяни були найбільшими міжнародними покупцями нерухомості в Дубаї минулого року, коли місто стало “притулком” для громадян підсанкційної країни, що у лютому розпочала повномасштабну війну проти України.

Ринок нерухомості в Дубаї переломив тенденцію в більшій частині світу, де вартість житла впала на тлі зростання процентних ставок і похмурих перспектив зростання. Ціни та орендну плату також підтримували банкіри, які рятуються від суворих обмежень в Азії, ізраїльськими інвесторами, криптовалютними мільйонерами та керівниками хедж-фондів після того, як місто послабило соціальні обмеження і лібералізувало закони, щоб зміцнити свої позиції як провідного бізнес-центру в регіоні.

Сектор нерухомості забезпечує більше третини економіки Дубая, одного з семи шейхств, що входять до складу Об’єднаних Арабських Еміратів.

Європейські покупці також домінували в операціях з нерухомістю в еміраті минулого року, з британськими, італійськими та французькими покупцями-нерезидентами в першій п’ятірці. Громадяни Індії посіли третє місце, в той час, як китайські покупці випали з першої п’ятірки, оскільки сувора політика “нульового ковіду” в країні обмежила подорожі.

Раніше Investory News писали про реалії ринку нерухомості за останні дев’ять місяців.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram