Новини
7 Березня 2021
1 009

Аеропорт Хітроу в Лондоні ввів “пандемічний податок”

Приклад можуть узяти й інші повітряні гавані Європи

Через падіння обсягів пасажирських перевезень у великих аеропортах Європи для пасажирів вводяться нові додаткові збори. Так, в лондонському Хітроу з квітня з’явиться “пандемічний податок”, пише британська газета Evening Standard.

З квітня 2021 року пасажирам усіх рейсів, що вилітають з лондонського аеропорту, доведеться оплачувати додатковий збір обсягом у £8,90 (приблизно $12,43).

Ця сума буде включена у вартість авіаквитка, незалежно від тривалості рейсу та класу авіаподорожі.

Новий податок став спробою аеропорту компенсувати частину фінансових втрат 2020 року. Минулого року Хітроу втратив £2 млрд, оскільки пандемія COVID-19 привела до закриття кордонів, а британський уряд обмежив більшість міжнародних поїздок.

На думку міжнародних експертів, приклад лондонського аеропорту може стати “заразливим” для інших аеропортів Старого Світу. Європейська асоціація аеропортів (ACI EUROPE) уже виступила з попередженням про неприпустимість введення нових зборів з пасажирів на фоні падіння пасажиропотоку в Європі 2020 року на 73%.

За даними асоціації, торік європейські аеропорти обслужили всього 278 млн пасажирів, в той час, як у 2019 році — 2,4 млрд. За обсягами пасажиропотоку Європа повернулася до рівня 1995 року.

Нагадаємо, Міжнародний аеропорт Дубая (DXB) і Міжнародний аеропорт Аль Мактум (DWC) запустили нову службу прискореного паспортного контролю з використанням технологій розпізнавання осіб і райдужної оболонки ока.

Як писали раніше Investory News, в Англії відкриють перший у світі аеропорт для летючих авто та дронів, який збудують у місті Ковентрі в центральній частині Англії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram