Новини
3 Квітня 2021
966

В Італії з’явиться вертипорт-баобаб від китайської фірми повітряного таксі

Одного разу повітряні таксі стануть для нас частиною повсякденного життя

Вертипорт, який буде створений в Італії, проектується EHang в партнерстві з архітектурною фірмою Giancarlo Zema Design Group (GZDG). Образ проекту був натхненний африканськими баобабами, тому споруда буде нагадувати залізне дерево висотою в 30 м, повідомляє New Atlas.

Компанія EHang вже давно займається розробкою автомобіля eVTOL (електричний транспортний засіб вертикального зльоту і посадки). Як повідомляється, китайська фірма вже проводить тестування свого обладнання з реальними клієнтами.

Пасажири зможуть підійматися на злітно-посадкову на даху за допомогою ліфта. Також в будівлі буде зал очікування і панорамний ресторан площею 200 кв. м.

На даху будуть встановлені фотоелектричні панелі для вироблення понад 300 кВт енергії на день, частина цієї енергії буде надходити на три незалежні зарядні станції для двох пасажирських eVTOL.

Цікаво, що в Азії EHang позиціонує свої транспортні засоби, як зручний спосіб пересування центром міста. Однак в Італії ветрипорт проектується для залучення інтересу людей до екотуризму. Повітряні таксі будуть забирати пасажирів на вежі й возити їх на оглядові екскурсії навколишньою сільською місцевістю.

Нагадаємо, в Англії відкриють перший у світі аеропорт для летючих авто та дронів. Спорудження планується вуглецево-нейтральним. Всі використовувані літальні апарати — електричні.

Як писали раніше Investory News, Міжнародний аеропорт Дубая (DXB) і Міжнародний аеропорт Аль Мактум (DWC) запустили нову службу прискореного паспортного контролю з використанням технологій розпізнавання осіб і райдужної оболонки ока.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram