Новини
21 Лютого 2019
1 214

Полетіли: Аеропорт “Ужгород” отримає нові рейси до Азії

Після оновлення аеропорт зможе забезпечити вантажні перевезення до Європи, зокрема з Китаю та Південної Кореї 

В міжнародному аеропорту Ужгород планують реконструювати термінали і обслуговувати пасажирські та вантажні перевезення, зокрема транспортування вантажів з Китаю та Південної Кореї в Європу.

Про це написав на своїй сторінці Facebook директор департаменту інфраструктури України та ЖКГ Закарпатської облдержадміністрації Едуард Маляр.

За словами Маляра, до облдержадміністрації надходили пропозиції від іноземних компаній щодо реконструкції аеропорту “Ужгород” і подовження злітно-посадкової смуги до 3,5 тис м, будівництва логістичного центру, залучення авіакомпаній, що працюють на ринку чартерних і вантажних авіаційних перевезень задля забезпечення повної завантаженості аеропорту.

“Пропозиції спрямовані на поглиблення євроінтеграційних процесів, реалізації спільних проектів між Україною та Словацькою Республікою, що передбачатимуть спільне використання цілісного майнового комплексу “Міжнародний аеропорт “Ужгород”, що за рахунок розбудови злітно-посадкової смуги терміналів як на території України, так і території Словацької республіки обслуговуватиме як пасажирські так і вантажні перевезення, в тому числі транспортування вантажів з Китаю та Південної Кореї до Європи”, – йдеться у повідомленні.

Едуард Маляр зазначив, що зацікавленість інвесторів, які проводили незалежну оцінку цілісного майнового комплексу аеропорту ґрунтувалася на проведені попередніх переговорів з азійськими перевізниками та європейськими трейдерами щодо організації нового маршруту. Адже аеропорт має вигідне географічне розташування щодо європейських транспортних магістралей.

У грудні 2018 р. аеропорт “Ужгород” отримав сертифікат відповідності нормам Європейського союзу EASA, завдяки якому літаки, які направляються до Ужгорода, можуть користуватися повітряним простором Словаччини.

Нагадаємо, Рівненська обласна рада ухвалила проект рішення про утворення комісії для проведення конкурсу з передачі аеропорту “Рівне” у концесію цілісного майнового комплексу.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram