Новини
18 Лютого 2019
1 065

Влада Рівного шукає інвесторів місцевому аеропорту

Загальна сума боргу аеропорту становить близько 20 млн грн

Рівненська обласна рада ухвалила проект  рішення про утворення комісії для проведення конкурсу з передачі аеропорту “Рівне” у концесію цілісного майнового комплексу, зазначається на сайті Рівненської обласної ради.

Після того, як комісію буде створено, вона розмістить оголошення про проведення конкурсу, а потім реєструватиме всіх охочих претендентів взяти рівненський аеропорт у концесію.

Минулого року навколо аеропорту не вщухали скандали.

“Міжнародний аеропорт Рівне” розпочинав польоти до Туреччини та Єгипту. Але від пропозицій туроператорів аеропорт змушений був відмовитись.  Адже співробітники майже півроку не отримували заробітну плату.  Вони влаштували мітинг біля стін обласної ради. Тож, працювати злагоджено аеропорт не мав змоги.

“Не можемо вирішити питання з тим, щоб нам вже здали в експлуатацію руліжну доріжку. Як тільки погасять борги – тоді можна буде про щось говорити. А поки в мене в колективі інший настрій, ніхто не хоче нас чути”, – повідомляло керівництво.

Фахівці департаменту з питань будівництва та архітектури облдержадміністрації у 2018-му відмовилися приймати руліжну доріжку аэропорту “Рівне” в експлуатацію, тому що виявили у ній суттєві недоліки після реконструкції.

Відтак, під час спільної бюджетної та комунальної комісії було запропоновано винести об’єкт на приватизацію. Для того, аби відбулось залучення інвестора і аеропорт розпочав свою роботу.

Також, була висунута пропозиція як альтернатива профінансувати з обласного бюджету і закрити більшість боргів. Адже загальна сума боргу аеропорту становить понад 20 млн грн, а його рахунки  заблоковано.

Рівненський аеропорт інвестори розглядають, у першу чергу, як хороший вузол для вантажних авіаперевезень. Проте можливість розвитку пасажирських перевезень також не виключають.

Нагадаємо, раніше Investory News публікували рейтинг зростання пасажиропотоку українських аеропортів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram