Новини
26 Вересня 2023
341

Для бізнесу полегшено процес отримання митних спрощень

Ключовою зміною є додаткова модель оцінки показників фінансового стану підприємств

Кабінет Міністрів України схвалив постанову, яка полегшить та прискорить процес отримання авторизацій на митні спрощення, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

“Кабінет Міністрів України затвердив постанову “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 вересня 2022 р. № 1092″, розроблену Мінфіном з метою полегшення та прискорення процесу отримання авторизацій на митні спрощення, що позитивно вплине на бізнес”, — сказано в повідомленні.

Ухвалені зміни показують результати практичного застосування митними органами та бізнесом чинних положень щодо надання авторизацій на застосування митних спрощень.

Ключовою зміною є запровадження додаткової моделі оцінки показників фінансового стану підприємств, яка дасть можливість більшій кількості підприємств отримати авторизації на загальні гарантії з пониженням рівня покриття до 50%, 30% та звільнення від гарантії.

Запроваджена додаткова модель передбачає:

• аналіз фінансового стану претендентів на отримання авторизацій на підставі динаміки розширеного кола показників (без будь-яких нормативних значень, як це передбачається базовою моделлю);

• запровадження бальної шкали для різного типу авторизацій на загальні гарантії в залежності від зменшення рівня її покриття гарантією фінансової установи;

• на період застосування додаткової моделі оцінки показників фінансового стану здійснюється щоквартальний (замість щорічного) моніторинг цього критерію, що вимагатиме від підприємств, які висловлять бажання застосувати таку модель, формувати та подавати проміжну фінансову звітність.

Раніше Investory News писали, що за працевлаштування ВПО буковинські підприємці отримали 2,4 млн.

.Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram