Новини
24 Травня 2019
870

Занурилися: В Австралії Uber запустить “підводне таксі”

Шанувальники морського відпочинку матимуть три тижні аби “прокататися” на двомісній субмарині ScUber

Фото: vc.ru

Uber разом з австралійською туристичною групою Tourism Queensland вирішили запустити “підводне таксі”. Замість звичного туристам автомобіля у їхньому розпорядженні буде двомісна субмарина ScUber, йдеться у повідомленні на офіційному блозі Uber та на сайті проекту.

Як повідомляється, шанувальники морського відпочинку матимуть змогу здійснити підводну подорож по Великому бар’єрному рифу, замовивши “підводне” таксі через додаток Uber у Квінсленді (Австралія).

Зазначається, що поїздки на підводному човні будуть доступні обмеженому числу користувачів з 27 травня по 18 червня 2019 року. Коштуватиме близько $3 тис. “За ці гроші пасажирів заберуть на гвинтокрилі, покатають на субмарині протягом години та відвезуть назад”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що поїздку можна виграти на сайті ScUber. “Для цього потрібно у 25 словах пояснити, навіщо вона потрібна майбутньому пасажиру. Переможець і його плюс один отримають авіаквитки, безкоштовні номери в готелях і підводну прогулянку”, – повідомляє Uber.

До речі, брати участь у проекті можуть мешканці кількох країн: США, Канади, Великобританії, Франції, Нової Зеландії та Австралії.

Як зазначає видання CNN, у разі успіху, компанія можливо вирішить зробити послугу постійною, “щоб більше користувачів з різних місць та країн змогли побачити Великий бар’єрний риф”.

Нагадаємо, окрім роботи над звичним сервісом таксі та підкоренням морських просторів, Uber вирішила збільшити парк електробайків у Індії. Таким чином, компанія бере участь у збереженні навколишнього середовища, адже “варіанти мікромобільності відіграють важливу роль у зменшенні транспортних колапсів, економії часу для водіїв і викидів вуглецю”. До того ж, електричні велосипеди можуть розвивати швидкість до 25 км/год і користувачам навіть не потрібна ліцензія, аби на них їздити.

Запустити послуги з прокату електровелосипедів та електросамокатів Uber планує і в Києві. Головна умова співпраці – розв’язання проблем з інфраструктурою – забезпечення можливості безпечного пересування велосипедів по місту.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram