Новини
28 Серпня 2021
766

Три патенти від Snap, Uber і Boeing: Що цікавого пропонують нам великі компанії

Можливість залишити літак під час його руху наразі здається чимось нереальним

Сучасний світ стрімко розвивається, й щодня з’являється безліч незвичайних винаходів. Snap, Uber і Boeing наразі також пропонують цікаві патенти, які поки не реалізовані, але мають великий потенціал.

Персоналізовані відео

Snap, власник Snapchat, планує створювати відео, в якому братимуть участь аватари користувача та його друзів. У своєму патенті компанія зазначає, що такий контент може виходити як щотижня й щомісяця, так і щодня.

Фото: Бюро з реєстрації патентів і торгових марок США

Як показано на зображенні зліва, користувачам пропонується якась телепрограма. З неї можна обрати щось як для перегляду, так і для того, аби додати свій аватар.

Навіщо це потрібно? По-перше, функція допоможе залучити більше користувачів. Можливість створювати персоналізований контент звучить неймовірно заманливо. Уявіть ролик, в якому один із ваших друзів безнадійно закохується у вашу подругу— це точно буде довго обговорюватися у вашій компанії.

По-друге, це відкриває можливості для співпраці з брендами. Наприклад, за підтримки Marvel можуть з’явитися епізоди з альтернативними “Месниками”, яких зіграють користувачі та їхні друзі.

У Snap великий потенціал у цій галузі: компанія добре розуміє інтереси користувачів. А ті, своєю чергою, вже формують власні цифрові версії за допомогою Bitmoji (додаток, в якому можна створювати аватар і використовувати його в різних соціальних мережах). За допомогою нової функції Snap може навіть обійти Instagram.

Транспортні послуги за запитом

Uber формує власні парки таксі, електросамокатів, поромів, вертольотів та інших транспортних засобів. Згідно з цим патентом, компанія збирається комбінувати ці варіанти, щоб створювати індивідуальні, які допоможуть користувачеві дістатися до місця призначення.

Фото: Бюро з реєстрації патентів і торгових марок США

Припустимо, людина їде потягом, а станція, на яку прибуває, знаходиться у 30 хвилинах їзди від її будинку. У такому випадку Uber запропонує кілька варіантів залежно від уподобань користувача (вартість, швидкість, вид транспорту). Наприклад, дістатися на електросамокаті до загального місця, де він зможе пересісти на карпулінг. А тим, у кого в запасі мало часу, можливо, краще просто замовити таксі Uber до точки призначення.

Завдяки штучному інтелекту й можливості отримувати відгуки в реальному часі транспортна інфраструктура Uber, ймовірно, зможе конкурувати навіть з державною.

Транспортні капсули

Ця ідея ніби взята безпосередньо з бойовика. Boeing хоче побудувати транспортні капсули, які випускатимуться прямо з літака, а потім безпечно приземлятимуться в потрібному місці.

Фото: Бюро з реєстрації патентів і торгових марок США

Капсула може підключатися до розумних пристроїв пасажирів, щоб відстежувати їх здоров’я (серцебиття й частоту дихання), поки вони знаходяться всередині. Коли вона від’єднається від носія, спеціальний купол направить її в одне або кілька місць призначення. Транспортний засіб також зможе зв’язуватися з поліцією, членами сім’ї пасажирів і власниками розміщеного в ньому вантажу.

Але найцікавіше — в патенті не вказані причини, за якими Boeing вивчає цю технологію. З однієї сторони, капсула зможе врятувати пасажирів, якщо в літаку виникнуть будь-які недоліки. З іншого — стане альтернативним способом подорожі повітрям. Замість того, щоб відправляти всіх в одну точку призначення, деякі пасажири “виходитимуть” в потрібному місці, а літак продовжуватиме свій рух.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Apple подала заявку на реєстрацію патенту на самовідновлювальний екран.

А у травні цього року у Tesla запатентували систему, яка змушує водіїв користуватися пасками безпеки — електромобіль не зрушить з місця, допоки не спрацюють датчики, що відповідають за цю функцію.

Джерело: Patentdrop, Rusbase

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram