Новини
2 Вересня 2020
891

Нові правила: Uber змусить пасажирів перед кожною поїздкою робити селфі у захисній масці

За відмови можна потрапити до чорного списку

Через пандемію COVID-19 компанія Uber вимагає від усіх пасажирів носити медичні маски під час поїздок з початку травня, але тепер, ймовірно, наявність маски на обличчі доведеться ще й доводити за допомогою селфі. Компанія оголосила, що впроваджує у свій додаток для замовлення таксі функцію, яка дозволить пасажирам робити такі фото, повідомляє Бі-бі-сі.

“Однак під час кожного виклику таксі Uber пасажирам фотографуватися у масці не потрібно, – пояснили у компанії. – Схема буде такою: якщо водій повідомляє сервісу про те, що пасажир не надів маску, той потрапляє у “чорний список”, і не зможе зробити поїздку наступного разу, допоки не сфотографується з медичною маскою на обличчі”.

Додаток автоматично розпізнає наявність маски, після чого дозволить замовлення машини. Що стосується водіїв, то вони ще з травня повинні робити селфі у масці перед кожним виходом на лінію.

“Ми твердо переконані, що відповідальність – це вулиця з двостороннім рухом. Тому поширюємо цю технологію й на пасажирів”, – зазначив глава відділу безпеки Uber Сачін Кансай.

Нові правила до кінця вересня запрацюють у США й Канаді. Після того, як нова функція з’явиться у Північній Америці, її планують поширити й на Південну, а також інші країни.

За останні декілька місяців Uber значно посилила заходи безпеки для запобігання поширенню COVID-19. Наприклад, у додатку сервісу водії й пасажири заповнюють чек-лист, у якому містяться такі пункти, як носіння маски, їзда з відкритими вікнами, відсутність пасажира на передньому сидінні.

При цьому водій або пасажир можуть скасувати поїздку без штрафних санкцій, якщо хтось із них не дотримується правил безпеки під час пандемії.

Нагадаємо, на початку травня сервіс таксі Uber вирішив скоротити штат на 14% – компанію покинуть 3,7 тис. осіб. У квітні 2020 року The Information, кількість замовлень в Uber знизилася на 80% у порівнянні з минулим роком.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram