Новини
5 Листопада 2021
696

Дочекалися: Uber відзвітував інвесторам про перший прибуток

Водії повертаються до роботи з сервісом завдяки його “рішучим інвестиціям”

Фото: Uber

Uber уперше отримав прибуток. Про це компанія розповіла інвесторам за підсумками третього кварталу, повідомляє Financial Times.

“Зростанню прибутку сприяли відновлення бізнесу таксі та зростання популярності доставки їжі”, — зазначає видання.

При цьому Uber отримав чистий збиток у $2,4 млрд за формальними бухгалтерськими правилами. “Це пояснюється негативною переоцінкою частки компанії у китайській Didi Chuxing у $3,2 млрд”, — пояснили в компанії.

За скоригованим показником EBITDA прибуток зріс на $8 млн у третьому кварталі, якщо порівнювати з показником минулого року — до $625 млн.

Компанія також заявила, що її бізнес з доставки їжі з ресторанів і кафе також вперше став прибутковим. Водночас і бізнес із доставки харчових продуктів з магазинів також наближається до точки беззбитковості.

Виконавчий директор компанії Дара Хосровшахі заявила, що водії поступово повертаються до роботи з сервісом завдяки його “рішучим інвестиціям”. Зокрема, наразі в Uber працює на 65% більше водіїв, ніж у січні. “Це відповідає зростанню попиту на послуги таксі”, — наголосила вона.

Також компанія повідомила про зростання на 20% із вересня поїздок до аеропортів. Кількість бізнес поїздок за цей період зросла на 60%.

Нагадаємо, у лютому цього року Uber програв справу щодо прав водіїв у Великій Британії. Десятки тисяч робітників змогли розраховувати на мінімальний розмір оплати праці та відпускні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram