Новини
7 Серпня 2020
843

Uber придбала британського розробника ПЗ для таксистів Autocab

Нова угода дозволить американській компанії розширити свою присутність до 170 регіонів країни

Американська Uber Technologies оголосила про купівлю британської Autocab, яка є розробником платформи iGo, про це йдеться у повідомленні компанії. При цьому фінансових деталей угоди не розкрито.

Як зазначили в Uber, щомісяця тисячі людей відкривають додаток Uber, намагаючись замовити таксі у місцях, де компанія не працює. За допомогою платформи Autocab iGo Uber зможе зв’язати цих пасажирів з місцевими операторами.

Як зазначає CNBC, платформа iGo спочатку була створена Autocab, щоб дозволити місцевим операторам таксі конкурувати з такими додатками, як Uber.

Наразі сервіс Uber працює у 40 британських містах. “Купівля Autocab дозволить американській компанії розширити свою присутність до 170 регіонів країни”, – зазначає видання.

До речі, минулого року Транспортне управління Лондона (Transport for London, TfL) відмовилося видати Uber нову ліцензію. Компанія оскаржила це рішення та може продовжувати роботу в Лондоні, допоки не буде винесено остаточне рішення суду.

Нагадаємо, у липні Uber погодилась придбати сервіс доставки їжі Postmates Inc. за $2,65 млрд. Очікується, що глава Uber Eats П’єр-Дімітрі Гор-Коті продовжить керувати об’єднаним бізнесом. Невідомо, яку роль займе головний виконавчий директор Postmates Бастіан Леманн, і чи займе він її взагалі.

За місяць до цього інвестиційна компанія LetterOne (L1), продала свою частку в американському сервісі замовлення таксі та доставки їжі Uber за $173 млн. У 2016 р. холдинг повідомляв, що інвестував в Uber $200 млн, але яку частку отримав, не розкривав.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram