Новини
28 Лютого 2021
610

Міні-субмарина Triton зануриться на 4 тисячі метрів, щоб дослідити “Титанік”

Подорож до затонулого корабля займе лише дві години, що значно швидше, ніж було раніше

Міні-субмарина Triton, що створена у Флориді, здатна опускати пасажирів на надзвичайно великі глибини й при цьому проникати у надзвичайно важкодоступні місця — наприклад, у каюти загиблого понад століття тому “Титаніка”. Про це йдеться на сайті компанії.

Корпус Triton створений з акрилу, а надширокоекранний ілюмінатор надає пасажирам панорамний вид на світ під водою без будь-яких оптичних спотворень. Пасажири можуть вільно переміщатися всередині підводного човна з комфортним тиском, як на поверхні Землі.

Раніше Triton створювала свої сфери для підводних подорожей відливаючи два окремі акрилові напівкуполи з оргскла та склеюючи їх невидимим клеєм. Однак останніми роками вона створювала їх з єдиної плити, яку необхідно нагріти, а потім надати їй потрібну форму.

“Це єдиний спосіб створити “бульбашку” такого ж розміру, як ту, що використовувалася у 6-місній 3300/6, яка була представлена наприкінці минулого року, й, безумовно — єдиний спосіб гарантувати міцність, товщину та оптичну досконалість”, — пояснили у компанії.

Triton 13000/2 Titanic Explorer буде найглибоководнішим підводним човном з акрилового міхура з коли-небудь побудованих. Він зможе занурюватися на глибину 4 тис. м, що зробить його єдиною прозорою сферою, яка може перенести декілька пасажирів на місце аварії “Титаніка” приблизно на 3,8 тис. м.

Нова субмарина має ще одну незвичайну особливість: крила чайки, які висуваються з її верхньої частини. Вони складаються з боків міхура для отримання гідродинамічної форми, коли він опускається або підіймається, а це означає, що подорож на глибини рівня “Титаніка” займе всього дві години, що значно швидше, ніж це було можливо раніше.

Коли крила підіймаються та висуваються, вони розтягуються на ширину до 6 м: це надає декілька переваг, оскільки крила оснащені кріпленнями для камер і освітлювальними приладами. А за бажання можна підняти крила, щоб не зачепити тендітні корали або останки кораблів.

“Можна взагалі прибрати крила, якщо потрібно пролізти на субмарині у вузький прохід”, — йдеться у повідомленні.

Titanic Explorer матиме достатньо заряду акумулятора та життєзабезпечення для експедицій з двома людьми тривалістю понад 12 год. Цікаво, що для цього потрібно всього 40 кВт·год батареї. У ньому використовуються чотири основних і чотири допоміжних електричних підрулюючих пристроїв з прямим приводом, кожен потужністю до 5,5 кВт. Він важить 12 тис. кг і має розміри 4,45×2,75×3 м у складеному стані.

Раніше Investory News писали, що в Австралії Uber запустить “підводне таксі”. Шанувальники морського відпочинку мали три тижні аби “прокататися” на двомісній субмарині ScUber.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram