Новини
15 Травня 2019
931

Uber планує запустити у Києві прокат електровелосипедів і самокатів

Єдина умова – підготовка безпечних маршрутів

Фото: Pixabay

Uber розглядає можливість запуску у Києві послуги з прокату електровелосипедів та електросамокатів. Головна умова – розв’язання проблем з інфраструктурою, передає Інтерфакс-Україна.

Як зазначив регіональний менеджер Uber в Великобританії, Північній та Східній Європі Джеймі Хейвуд, для початку мерія столиці повинна забезпечити можливість безпечного пересування велосипедів по місту. Після цього можна буде укладати угоду про співпрацю.

“Моє завдання привезти для вас транспорт, коли будуть безпечні маршрути”, – підкресли він. І додав, що в місті також повинні створити правила для використання електросамокатів.

Джеймі Хейвуд також нагадав, що нещодавно Uber придбав сервіс оренди електричних велосипедів Jump. “Зараз виробник нарощує темпи випуску обладнання – ми говоримо про виробництво електричних велосипедів і самокатів”, – відмітив він.

У свою чергу мер Києва Віталій Кличко зазначив, що наразі Uber пропонує набагато ширший сервіс. “Я бачив цей сервіс за кордоном, де є пропозиції по велосипедах і електросамокатам. Буду радий поширенню такої практики на наше місто”, – підкреслив він.

Раніше Investory News писали, компанія Uber запустила в Києві пілотний проект Uber Shuttle – сервіс з бронювання місця в мікроавтобусі, який буде слідувати по ряду обраних напрямків у межах міста.

Ціна за одну поїздку коливатиметься від 15 до 30 грн, заплатити за неї можна буде готівкою або через додаток. Видання зазначає, що тестовими маршрутами визначені напрямки Виноградар – Шевченківський район (Проспект перемоги, 100 – Площа перемоги); Дарниця – Либідська (вул. Каунаська, 10 – ст. м. Либідська).

“Шатли від Uber курсуватимуть за обраними маршрутів в період з 7:00 до 21:00 кожні 15 хвилин. До кінця серпня, за словами Віталія Кличка, Uber планує запустити в Києві 50 брендованих шатлів”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Uber розпочинає співпрацю з платформою Yulu для спільного використання звичайних та електричних велосипедів в Бангалорі (Індія), які розвиватимуть швидкість до 25 км/год і користувачам не потрібна буде ліцензія, щоб на них їздити.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram