Новини
30 Липня 2019
831

За кордоном постійно працюють 18% працездатних українців

Проте відтік робочої сили за кордон сприяв зменшенню безробіття в Україні

Згідно з даними Міністерства фінансів України, за кордоном постійно працюють 3,2 млн українців, або 18% всього економічно активного населення країни, йдеться в макроекономічному огляді міністерства за липень.

За даними звіту, відтік робочої сили за кордон сприяв зменшенню безробіття в Україні. Так, в червні 2019 року кількість безробітних скоротилася на 5,5%, а число безробітних, що претендують на одну вакансію, скоротилося до 3 осіб. Як стверджують у Міністерстві, це найнижчий показник за останні роки.

У свою чергу, високі темпи трудової міграції призвели до зростання рівня зарплат в Україні. Так, в травні 2019 р., у порівнянні з попереднім роком, темп зростання зарплати зріс до 7% через те, що українські роботодавці змушені конкурувати з європейськими за робочу силу.

Як відомо, у Польщі дві третини легальних трудових мігрантів родом з України. Кожна п’ята польська компанія співпрацює з українцями.

За даними Державної служби статистики України, доходи населення у 2018 році становили 3,219 трлн грн, у розрахунку на одну особу – 57,9 тис. грн. Реальні доходи з урахування інфляції за рік збільшилися на 9,9%.

Як свідчать дані Держстату, протягом січня-лютого 2019 року чисельність населення України скоротилася на 51,6 тис. осіб і на 1 березня становила 42,1 млн чоловік.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram