Новини
4 Жовтня 2023
283

Безробітній молоді в Україні пропонують перекваліфікуватися

Актуальними є робітники у галузі енергетики та будівництва

Державна служба зайнятості після консультацій з бізнесом та експертами у сфері HR (Human Resources, робота з персоналом) оновила 4 навчальні програми для перекваліфікації безробітної молоді, повідомляє експертна платформа Career Hub, яка брала участь в роботі над програмами перекваліфікації.

Було оновлено навчальні програми для перекваліфікації безробітної молоді для отримання таких часткових професійних кваліфікацій:

• Особливості монтажу та експлуатації сонячних панелей;

• Монтаж, технічне обслуговування та ремонт електропроводок і освітлювальних електроустановок та мереж;

• Збирання опалубки простих видів, виготовлення арматурних сіток і каркасів та приготування бетонних сумішей;

• Розпалубка та розбирання бетонних та залізобетонних конструкцій.

Дослідження Career Hub “Future of Work 2030: Як підготуватись до змін в Україні” виявило зростання попиту на ринку праці на професіоналів у сфері енергетики — у сфері альтернативної енергетики, а також розробки власних родовищ, зокрема, видобутку газу.

Передбачається, що попит на кваліфікований персонал у галузі відновлюваної енергетики зросте на 61%. Загалом це: фахівці з проєктування, монтажу, сервісного обслуговування та ремонту установок відновлюваної енергетики.

Крім того, як показало дослідження “Будівельний сектор в Україні в період війни”, підготовлене компанією Solidarity Fund Pl, майже половина опитаних компаній (47%) планує розширюватися та збільшувати штат працівників після завершення військових дій. Найбільша потреба зазначається за професіями бетонярів, малярів, електрогазозварників, верстатників деревообробних верстатів та дизайнерів.

Саме тому Державна служба зайнятості спільно з Сareer Hub ГО “Центр “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” в межах програми USAID “Мріємо та діємо” у співпраці з українськими роботодавцями вирішили спрямовувати свої зусилля на оновлення навчальних програм з перекваліфікації безробітної молоді в Україні.

Найближчим часом розпочнеться навчання за двома напрямками: “Монтаж, технічне обслуговування та ремонт електропроводок і освітлювальних електроустановок та мереж” та “Особливості монтажу та експлуатації сонячних панелей”.

Навчання на кожній з навчальних програм триває в середньому 6 тижнів.

Можливість подачі заяви на навчання розпочалася з 1 жовтня 2023 року. Саме навчання розпочнеться лише після формування навчальних груп.

Крім того, почалася реєстрація на навчальний курс цільового призначення зі здобуття часткової професійної кваліфікації “Особливості монтажу та експлуатації сонячних панелей”.

Державний центр зайнятості оприлюднив покрокову інструкцію для реєстрації та отримання допомоги для безробітних.

Для того, щоб потрапити на навчання й отримати часткову професійну кваліфікацію, що має попит на ринку праці вже сьогодні, потрібно:

• Мати статус безробітного, який зареєстровано державним центром зайнятості.

• Звернутися до кар’єрного радника центру зайнятості та повідомити про наміри пройти навчання та отримати сертифікат на навчання (кар’єрний радник закріплюється за кожним автоматично при зверненні до ДСЗ).

• Для зареєстрованих безробітних навчання оплачуватиметься коштом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

• Якщо офіційного статусу безробітного чи безробітної немає, можна подати онлайн заявку для отримання ваучера на навчання.

Нагадаємо, турецька Ozaltin допоможе відновити Каховську ГЕС.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram