Новини
2 Серпня 2023
282

Ринок праці в єврозоні працює досить ефективно

Безробіття на рекордно низькому рівні

Рівень безробіття в країнах єврозони знизився до рекордного мінімуму в червні, що свідчить про позитивний стан ринку праці на тлі слабкого економічного зростання, підрахували у Євростаті.

Згідно з даними статистичного відомства ЄС, рівень безробіття в єврозоні минулого місяця становив 6,4%. Це менше, ніж прогнозували економісти.

В абсолютному вимірі кількість безробітних у єврозоні в червні скоротилася до трохи більше як 10,8 млн осіб, або на 62 тис. менше, ніж місяцем раніше.

У Євросоюзі загалом безробіття також знизилось до 5,9% проти 6,1% у травні. Водночас серед молоді безробіття в ЄС дещо зросло, а в єврозоні — впало.

Економісти, яких цитує Financial Times, вказують на скорочення кількості вакансій у Німеччині та Франції в липні та попереджають, що ринок праці єврозони може почати слабшати через очікуваний економічний спад до кінця року.

Крім того, попри рекордно низьке безробіття кількість годин зайнятості досі нижча за рівень до пандемії COVID-19, так само слабким є зростання рівня продуктивності.

Напередодні Євростат повідомив, що інфляція в єврозоні знижується другий місяць поспіль через падіння цін на енергоносії та стала найнижчою від початку повномасштабної війни рф проти України.

Нагадаємо, Європа змінює правила безвізових подорожей.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram