Новини
26 Червня 2020
978

WSJ: Адміністрація президента США виступила “за” придбання Ericsson і Nokia для боротьби з Huawei

Білий дім стимулюватиме лідерів технологічного сектора податковими пільгами та фінансуванням


Адміністрація президента США Дональда Трампа обговорює можливість поглинання європейських компаній Ericsson і Nokia з метою створення телекомунікаційного консорціуму для жорсткої конкуренції з китайською Huawei, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела, що знайомі з ходом обговорень, у яких беруть участь експерти, інвестори та лідери технологічного сектора.

За даними співрозмовників видання, Білий дім готовий стимулювати лідерів технологічного сектора США, таких, як Cisco Systems, щоб придбати європейські компанії Ericsson або Nokia.

“Американська влада планує надати Ericsson і Nokia податкові пільги й експортно-банківське фінансування та підтримати інвесторів, що готові інвестувати в одного з європейських виробників обладнання”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що паралельно обговорюється варіант з підтримкою відкритої технології для мереж, яка полегшить американським стартапам розробку обладнання для 5G.

Як з’ясувало видання, група експертів, у тому числі – колишній директор НАСА Деніел Голдуін і колишній топменеджер Nokia Хоссейн Муїн, підготували для Білого дому звіт, у якому запропонували створити за підтримки федерального уряду технологічний консорціум, який би дозволив наздогнати Huawei у розробці технологій для мереж п’ятого покоління.

“Цю ідею підтримує група приватних інвесторів на чолі з Cerberus Capital”, – йдеться у повідомленні.

У травні 2019 року президент США Дональд Трамп підписав указ, що вводить режим надзвичайного стану для захисту інформаційно-комунікаційної інфраструктури США від іноземних загроз. Huawei внесли до чорного списку через “загрозу національній безпеці”.

20 травня 2019 року Мінторг видав Huawei тимчасову генеральну ліцензію на 90 днів, яка дала право обслуговувати мережі та надавати оновлення програмного забезпечення для мобільних пристроїв компанії, й надалі пролонгував її.

Нагадаємо, що у січні 2020 року у США запропонували виділити понад $1 млрд на боротьбу з впливом Huawei.

А у червні Міністерство торгівлі США вирішило скасувати накладені раніше обмеження на співпрацю американських компаній з китайською Huawei в області створення системи зв’язку 5G.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram