Новини
24 Вересня 2019
869

Volkswagen інвестує понад €1 мільярд у виробництво акумуляторних батарей

З них €900 мільйонів буде вкладено у спільне підприємство зі шведською Northvolt

Німецький автомобілебудівний концерн Volkswagen розпочав виробництво власних акумуляторних батарей для електромобілів. Пілотний завод відкрито у місті Зальцгіттер (федеральна земля Нижня Саксонія) для виготовлення невеликих партій, про це йдеться у прес-релізі компанії.

Зазначається, що наразі команда Volkswagen хоче отримати досвід, щоб згодом виробляти великомасштабні акумуляторні батареї разом зі своїм шведським партнером Northvolt.

Як пише Reuters, концерн має намір інвестувати у виробництво понад €1 млрд, з яких €900 млн буде вкладено у спільне підприємство зі шведським партнером.

За словами Ханса Дітера Печа, голови наглядової ради концерну, своїм виробництвом акумуляторів і центром передового досвіду в Зальцгіттері Volkswagen робить вирішальний внесок у розвиток виробництва батарей в Німеччині.

Зазначається, що до 2020 року Volkswagen планує розпочати будівництво підприємства з виробництва акумуляторних батарей сумарною потужністю 16 ГВт/год, разом зі своїм шведським партнером у Нижній Саксонії.

Співпраця має стати відправною точкою для створення нових альянсів і партнерств, які необхідні Volkswagen для здійснення амбітних планів з розширення своєї мобільності. «Ми створюємо нову велику індустрію, яка потребує величезних інвестицій та втілення в життя уже сьогодні», – зазначив Стефан Соммер, член ради із закупівель.

Введення в експлуатацію очікується на кінець 2023 – початок 2024 року. “До цього часу тут планується створити 1 тис. робочих місць, 700 з яких припаде на нещодавно засноване спільне підприємство зі шведською стартап-компанією”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що наступного року, також в Зальцгіттері повинна бути введена в експлуатацію установка з утилізації відпрацьованих батарей.

Раніше Investory News писали, що компанія Volkswagen підштовхує своїх партнерів по спільному підприємству, в тому числі SK Innovation, до створення “гігафабрик” – заводів з виробництва акумуляторних батарей для електромобілів, здатних за рік випустити акумулятори сумарною місткістю не менше 1 ГВт/год.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram