Новини
30 Травня 2023
329

Україна може почати виробляти акумулятори для електромобілів спільно з Південною Кореєю

Відповідну пропозицію висунув Володимир Зеленський

Україна планує розвивати економічне партнерство із Південною Кореєю та просить дозволити постачання в Україну корейських зенітних комплексів, заявив в інтерв’ю південнокорейському виданню Chosun Ilbo президент України Володимир Зеленський, пише Бізнес Цензор.

“З огляду на ресурси, які є в України, і технології, які має Корея, вважаю, що ми можемо досягти великих результатів у галузі літієвих акумуляторів”, — зауважив голова держави.

За його словами, Україна вивчатиме досвід Південної Кореї для відновлення країни.

“Ми зможемо багато співпрацювати у сфері безпеки та оборони, передових технологій та кіберпростору, а також у процесі реабілітації нашого народу після війни. Ми також дуже зацікавлені у співпраці в галузі “зеленої” енергії. Враховуючи ресурси України, великі запаси та технологічні можливості Кореї, думаю, що галузь літієвих батарей є багатообіцяючою. Після видобутку літію в Україні можливе виробництво супутніх товарів. У нас є потужності з виробництва літію ще з часів колишнього Радянського Союзу”, — розповів Зеленський.

Крім того, Зеленський зазначив про допомогу Південної Кореї для України у сфері розмінування.

“Зараз близько третини території України вкрито протипіхотними мінами. Тисячі фермерів, мирних мешканців та дітей загинули або стали інвалідами через російські протипіхотні міни. Засоби тралення — одна з найважливіших систем оборони України, яка рятує життя. Устаткування для розмінування, яке Південна Корея вирішила надати, врятує життя і здоров’я незліченній кількості фермерів та дітей”, — сказав Зеленський.

Президент також закликав надати допомогу Україні постачанням зенітних комплексів.

“Ми знаємо, що є кілька обмежень щодо підтримки озброєннями. Однак я вважаю, що принципи Кореї не повинні застосовуватися до оборонних систем та обладнання для захисту енергосистем. Зенітні комплекси — це суто оборонне обладнання, а не зброя. Для відновлення України потрібен “щит неба”. Ми щиро сподіваємося, що Корея підтримає нас у цій галузі. Крім того, є система раннього попередження про російські авіаудари, яка також потребує допомоги Південної Кореї”, — зазначив президент.

Нагадаємо, Компанія Jeep має намір представити до кінця 2025 року чотири нових повністю електричних позашляховиків. Стратегічна мета компанії полягає у тім, щоб до 2030 року електромобілі становили 50% продажів у США та 100% у Європі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram