Бiзнес
2 Листопада 2023
1 174

Історія успіху компанії LG

Шлях від зубного порошку до найкращих технологічних рішень для дому та бізнесу

Після Другої світової війни та повного занепаду країни 5 січня 1947 року підприємець Ку Ін Хой заснував компанію Lak Hui Chemical Industries (LHCI). Першими її продуктами стають зубний порошок, потім паста Lucky та крем для обличчя.

На той час більшість корейців для чищення зубів використовували саму звичайну сіль, а тому новий продукт сприйняли із великим інтересом.

Завдяки невисокій ціні й досить високій якості обсяги продукції, що випускала компанія, стрімко збільшувалися, і це дало змогу витіснити з корейського ринку всіх конкурентів.

Ку Ін Хой мав прогресивні погляди, а тому в 1953 році він одним з перших у Кореї вирішив відійти від звичних скляних та порцелянових пакувань для косметики та став використовувати пластик. Таким чином, собівартість продукції здешевшала, що зробило її ще більш доступною для звичайних людей. Асортимент товару розширювався, і Lak Chemicals незабаром перетворилася в одну з найбільших компаній Кореї.

Підприємець вирішив розширити коло своїх інтересів та у 1958 році заснував дочірнє підприємство Goldstar, спеціально для випуску електроніки й побутової техніки.

Річ у тім, що ще в часи Другої світової в повальної більшості жителів Кореї були конфісковані радіоприймачі. Перший транзисторний радіоприймач, зроблений в Кореї, побачив світ у листопаді 1959 року. Радіоприймачі Goldstar A-501 і T-701 з’явилися у кожній корейській родині.

У 1961 році влада в Кореї перейшла до генерала Пак Чжун Хі, який прагнув перетворити аграрну країну у сильну індустріальну державу. Першим його кроком стало надання деяким великим вітчизняним підприємцям необмеженого кредиту й повного доступу до державних інвестицій. У список цих підприємців потрапив і Ку Ін Хой.

Нові фінансові можливості дозволили бізнесмену і надалі розширювати бізнес.

У 1964 році випущено перший автоматичний телефонний комутатор.

У 1967 році було відкрито нафтопереробний завод, що дало змогу виробляти пластмасу та пластикові вікна.

Проте у 1969 році бізнесмен раптово помер.

Право власності й керівництво компанією перейшло до його 45-тирічного сина, шкільного вчителя, що не мав жодного відношення до бізнесу батька. Це призвело практично до повного розколу серед членів правління компанії.

Все завмерло в очікуванні… Але Ку Ча Кюн не тільки продовжив справу, а й успішно вивів бізнес на новий рівень. Компанія формує стратегічну програму на 9 років, яка отримує назву Technology leadership — LEAP 2005 та слоган “Стрибок у 2005 рік”.

Протягом 1970-х світ побачили перший корейський касетний магнітофон випущений під маркою Goldstar. Компанія підписала договори про співробітництво з AT&T, Siemens, Nippon Electric Corporation і Hitachi. Продажі компанії перевищили $100 млн у рік.

У 1973 році засновано інститут Yonam Educational Institute для дослідження та розробки нових технологій.

LG налагоджує виробництво власних мікросхем та оптоволокна.

Спільно з Hitachi у 1981 році бренд випустив відеомагнітофон. Через кілька років, у 1983 році, створено першу приватну дизайн-лабораторію та продано перший CD-плеєр. У 1984 році з’явилася перша НВЧ-піч.

У 1994 році LG Electronics придбала 3% акцій американської компанії 3DO Corporation, а також уклала контракт із комп’ютерним гігантом IBM. Інженери цих фірм спільно вели роботи над удосконаленням мультимедійних технологій, розробили багатозадачну операційну систему, потужні ігрові приставки із тривимірною графікою.

У 1995 році LG придбала 57% акцій американської телевізійної компанії ZENITH. Цього ж року LG Electronics та японська компанія ALPS заснували науково-дослідну лабораторію Frontec та зосередили зусилля на розробці активних рідкокристалічних матриць на тонкоплівкових транзисторах, плазмових панелей та плазмових технологій.

Тоді ж керівництво  вирішує об’єднати всі існуючі бренди в єдиний конгломерат. Під час злиття для назви нової компанії взяли перші літери Lucky та GoldStar та отримали LG. LG стає єдиною компанією із глобальною культурою. Тепер це широко розгалужена структура зі штаб-квартирами та виробничими фірмами по всьому світу і головним центром управління в Сеулі.

У 1997 році корейці випустили першу, до того ж не тільки в Кореї, а й у світі, мікросхему для цифрових телевізорів, у 1998 році, спільно з Philips, компанія створила нове підприємство LG.Philips LCD.

2001 року компанія запускає лінійку побутової техніки, яка може підключатися до інтернету і фактично робить перші реальні кроки до побудови “розумного” будинку, а також світ побачив перший у світі рідкокристалічний телевізор із діагоналлю екрана 20,1 дюйма.

У цьому самому році бренд заходить на ринок GSM-телефонів і швидко на ньому розвивається.

Починаючи з 2004 року компанія стабільно входить до п’ятірки найбільших виробників телефонів у світі.

У 2006 році LG Prada стає першим телефоном з сенсорним екраном на всю передню панель.

У 2007 році бренд перший у світі продемонстрував технологію 3G LTE.

У 2011 році LG представила перший смартфон із двоядерним процесором — Optimus 2X. А також світ побачив перший 3D-телевізор LG.

У 2013 році головною гордістю LG Electronics стають нові вигнуті телевізори OLED TV із діагоналлю 55 дюймів, а вже через рік компанія анонсує випуск 105-дюймового вигнутого телевізора найновішого формату UHD.

Цього ж року LG стала третім за величиною виробником смартфонів після Samsung Electronics та Apple. LG знайшла партнера в особі Google, випустивши два Nexus поспіль.

Також передові бездротові рішення та інноваційні технології дозволяють компанії розширювати свою частку на світовому ринку та впливати на нього. Так, підрозділ “Бізнес рішення LG” представив досить широкий спектр продукції для корпоративних заходів та бізнесу. Насамперед це широкодіагональні готельні телевізори, монітори високої роздільної здатності, проектори преміального сегмента. Елегантний електронний та цифровий товар компанії LG Electronics займає лідируючу позицію за кількістю продажів, завдяки стильному дизайну та інтелектуальним технологіям.

Сьогодні користувачам добре відомий слоган компанії — “Life’s Good”, що відмінно поєднується з абревіатурою компанії. Але раніше компанія скористалася іншими, менш вдалими варіантами. З 1997 по 1999 вживався слоган “Future’s Technology” (“Майбутнє технологій”). З 1999 по 2004 рік використовувався слоган “Digitally Yours”. Слоган був прямим посиланням до висловлювання “Sincerely yours” — “щиро ваші”.

На логотипі LG зображено підморгуючий смайлик.

Цікаво, що у компанії є настільки потужні пилососи, що з їх допомогою навіть піднімаються на висотки.

Сьогодні LG Group — четверта за величиною південнокорейська фінансово-промислова група. Основні напрямки діяльності — електроніка, хімічна продукція та телекомунікаційне обладнання.

Штаб-квартира знаходиться в Сеулі, Республіка Корея, крім того, компанія має понад 200 представництв і підрозділів у 80 країнах світу.

До складу групи входить 44 компанії.

LG Group має великі виробничі потужності в Південній Кореї, Китаї, Тайвані, Тунісі, Філіппінах, Індонезії, Індії, США, Таїланді, В’єтнамі, Мексиці, Німеччині, Італії, Перу, Естонії, Латвії, Литві, Польщі та Афганістані.

Окрім ведення бізнесу бренд займається підтримкою спорту та культури.

З 2000 до 2002 року LG здійснювала спонсорську підтримку англійським футбольним клубам “Лестер Сіті”, “Вейсайд Роверс” (Гілфорд), а потім клубу “Фулхем”. LG також підтримав футбольний клуб “Фрімантл” (Австралійська футбольна ліга), клуб “Кронулла шаркс” Австралійської національної регбійної ліги та аргентинський клуб “Бока Хуніорс”.

Бренд є одним із головних спонсорів гри в крикет. Компанія підтримує Міжнародну раду з крикету та спонсорує Кубок світу з крикету.

У 2001-2003 роках компанія спонсорувала Гран-прі по снукеру, який в той час називався “Кубок LG”.

У 2008 році LG стала спонсором фестивалю сноубордингу FSO4 Freeze, а в січні 2009 року — глобальним і технологічним партнером Формули-1.

LG спонсорував London Fashion Week та підтримує центр LG Arena в Бірмінгемі. У Мексиці компанія заснувала стипендії для здобуття середньої освіти для здібних студентів із незаможних сімей. У Казахстані LG відкрила комп’ютерні класи для дітей, у В’єтнамі, Таїланді організувала телевізійне шоу “Вікторина чемпіонів LG”, а в Україні — шоу “LG Еврика”. У Кореї компанія LG проводить програму “Уроки науки для дітей” для підлітків із незаможних сімей та програму “Пересувні наукові класи LG” для шкіл у віддалених гірських районах.

З квітня 2009 року компанія LG брала участь у соціальній програмі на підтримку Африки “Партнерство надії”, щорічно перераховуючи протягом трьох років по одному мільярду корейських вон ($760 тис.) на сприяння проєктам ЗПС ООН на допомогу голодуючим Кенії та Ефіопії.

Джерело: igate, dovidnyk, logomaster, wylsa, profvest, відкриті дані

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram