Новини
7 Липня 2022
714

Bloomberg: Рейтинг екологічних електрокарів

Список очолили Tesla, Lucid Air і Chevrolet Bolt

Bloomberg опублікував рейтинг, в якому названі найбільш екологічні електрокари світу. Автори звертали увагу на споряджену вагу, розмір батареї, швидкість зарядки, дальність ходу і таке інше. Десятка найекологічніших моделей виглядає так:

Переможець рейтингу, Model 3, показав, що електромобілі можуть стати мейнстрімом. Хоча ціни на електрокар зросли, був час, коли базову модель чотиридверного седана можна було придбати менш ніж за $40 тис. З моменту перших поставок у 2017 році Tesla Model 3 стала найбільш продаваним електромобілем усіх часів — майже 1,5 мільйона.

На другому місці Lucid, який рекламує себе як більш розкішну альтернативу Tesla. Lucid Air вартістю $77 400 привернув увагу завдяки чудовій дальності пробігу 830 км. Він посів друге місце в екологічному рейтингу завдяки аеродинамічному дизайну та унікально ефективним електродвигунам. Однак, компанія поставила менш як 400 автомобілів з моменту свого створення в 2007 році, принаймні 200 з яких були відкликані через дефекти безпеки.

На третьому місці знову Tesla. Представлена ​​десять років тому Tesla Model S довела, що електромобілі можуть продаватися як автомобілі класу люкс: за перший рік у світі було продано понад 20 тис. одиниць, а загалом понад 350 тис. Він вразив критиків, отримавши звання “Автомобіль року Motor Trend” у 2013 році, і приніс Tesla дохід, необхідний для виробництва нових моделей.

Раніше Investory News писали, що Toyota розпочала розробляти механічні коробки передач для електромобілів. Компанія опублікувала патенти, в яких викладаються її плани щодо створення трансмісії, абсолютно невластивої електрокарам.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram