Новини
22 Лютого 2022
683

Volkswagen запланував IPO виробника автомобілів Porsche

Так компанія хоче спростити корпоративну структуру заради конкуренції з Tesla

Volkswagen Group та її основний акціонер Porsche SE ведуть перемовини щодо виведення на біржу акцій виробника люксових спортивних автомобілів Porsche AG, повідомляє Bloomberg.

“Volkswagen і Porsche уклали рамкову угоду, але її мають підписати керівництво та наглядова рада Volkswagen, остаточне рішення ще не ухвалено”, — зазначають в агенції.

І додають, що IPO Porsche потенційно може стати одним із найбільших у Європі. Приблизна оцінка Porsche — від $51 млрд до $102 млрд.

Завдяки угоді Volkswagen планує зробити простішою корпоративну структуру, щоб посилено конкурувати з Tesla.

За даними джерел Reuters, сім’я Порше-Пієх розглядала можливість придбати пряму частку в Porsche AG у випадку її виходу на біржу.

На фоні новини акції Volkswagen та Porsche зросли на 10%. Вперше фіндиректор Porsche Лутц Мешке почав обговорювати вихід компанії на біржу 2018 року, але тоді пропозиція “не отримали підтримки” зі сторони Volkswagen.

Volkswagen Group — найбільший автовиробник у світі після Toyota. Це публічна компанія, що торгується на біржі, але контролюється Porsche SE, що зі своєї сторони контролюється австро-німецькою родиною Порше-Пієх.

Про історію сімейного успішного бізнесу Porsche можна прочитати в матеріалі Investory News за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram