Новини
15 Квітня 2019
1 024

Volkswagen інвестує у виробництво “супер-акумуляторів” для електрокарів

Автовиробник переоснастить 16 заводів з виробництва електричних авто

Компанія Volkswagen підштовхує своїх партнерів по спільному підприємству, в тому числі SK Innovation (SKI), до створення “гігафабрик” – заводів з виробництва акумуляторних батарей для електромобілів, здатних за рік випустити акумулятори сумарною місткістю не менше 1 ГВт/год, повідомляє Reuters.

“Що-небудь нижче цієї позначки не має великого сенсу”, – сказав генеральний директор компанії Герберт Дісс (Herbert Diess).

Volkswagen придбає акумуляторні батареї на €50 млрд ($56,57 млрд) і визначить як стратегічних постачальників акумуляторних батарей південнокорейські SKI, LG Chem і Samsung SDI, а також китайську компанію Amperex Technology Co Ltd (CATL).

Німецький автовиробник також переоснастить 16 заводів з виробництва електромобілів і планує почати виробництво 33 різних електромобілів під брендами Skoda, Audi, VW і Seat до середини 2023 р.

“Ми розглядаємо можливість інвестування у виробника батарей, щоб посилити наш наступ на електрифікацію і створити необхідні ноу-хау”, – сказали у Volkswagen.

SKI будує завод з виробництва акумуляторних елементів в Сполучених Штатах для поставки заводу Volkswagen в місті Чаттануга (штат Теннессі).

Компанія поставлятиме літій-іонні акумулятори для електромобіля, який Volkswagen планує почати виробляти в місті Чаттануга в 2022 р.

LG Chem, Samsung і SKI також будуть поставляти акумуляторні батареї для Volkswagen в Європі. CATL є стратегічним партнером автовиробника в Китаї і буде постачати акумулятори для свого електричного парку з 2019 р.

Нагадаємо, турецький оператор мобільного зв’язку Turkcell спільно з Anadolu Group, BMC, Kok Group і Zorlu Holding вклали $3 млрд в розробку електромобілів.

Також, автовиробники Toyota і Subaru почали спільну розробку електромобіля.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram