Новини
5 Березня 2019
1 063

Toyota і Subaru об’єдналися заради електрокарів

У 2020 р. електрокари можуть заповнити понад 40% європейського ринку авто

Автовиробники Toyota і Subaru почали спільну розробку електромобіля, повідомляє The Japan Times з посиланням на власні джерела. Продажі можуть розпочатися вже у 2021 р.

Subaru, основним акціонером якого є Toyota, вже працювала на створенням електромобіля, але вирішила заморозити власний проект через високі витрати. Toyota зараз є одним із найбільших виробників гібридних транспортних засобів, однак відстає від конкурентів по випуску електромобілів. За даними видання, обидві компанії вже працювали над внутрішнім і зовнішнім обладнанням, а Subaru вже відправила кілька десятків інженерів до Toyota.

Раніше два інших великих автовиробника, Volkswagen і Ford, домовилися про спільну розробку електромобіля. Для цього вони вирішили створити альянс, який буде також відповідати за розробку вантажних фургонів, середніх розмірів пікапів і безпілотних автомобілів.

Також, Honda Motor Co. і General Motors Co. спільно працюють над акумуляторами EV, в той час як альянс Nissan Motor Co., Renault SA та Mitsubishi Motors Corp. планують розширити свою лінійку електромобілів, використовуючи звичайне шасі.

Нагадаємо, Amazon та General Motors планують інвестувати у компанію Rivian Automotive LLC, що нещодавно представила електричний пікап Rivian R1T та електрокросовер Rivian R1S.

А на початку березня Tesla оголосила про намір закрити частину роздрібних магазинів і продавати лише в онлайні. Це дозволить зменшити ціни на седан Model 3.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram