Новини
15 Лютого 2019
914

Amazon і General Motors планують інвестувати у великі електрокари

Сума угоди може скласти $1-2 млрд

Amazon.com Inc. та General Motors (GM) планують інвестувати у компанію Rivian Automotive LLC, що нещодавно представила електричний пікап Rivian R1T та електрокросовер Rivian R1S.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на власні джерела.

Сума угоди може скласти $1-2 млрд, зокрема інвестори отримають міноритарні частки в стартапі, тобто мова не йде про поглинання Rivian. Експерти також відзначають, що в разі підтвердження хоча б однієї з цих угод, стартапу буде куди простіше залучати нові інвестиції в майбутньому.

Наразі переговори сторін тривають, у разі успішного завершення переговорів оголосити про майбутню угоду можуть вже в лютому 2019-го, зазначає агентство.

Представники трьох компаній відмовилися коментувати інформацію. Вони не підтвердили та не спростували факт переговорів. Проте, нещодавно General Motors заявила, що планує розробити повністю електричну версію пікапа GMC Sierra і випустити декілька електрокросоверів.

Як зазначає інформаційне агентство, ідея інвестування у Amazon та GM з’явилась не просто так. Адже найбільший конкурент Rivian – компанія з випуску електричних авто Tesla.

Минулого року генеральний директор Tesla Ілон Маск повідомляв своїм інвесторам, що електричний пікап – його “особистий фаворит” і, скоріш за все, компанія почне його випуск відразу після Model Y, виробництво якої орієнтовно почнеться 2020 року.

Стартап Rivian існує з 2009-го, проте до листопада 2018-го про компанію майже нічого не було відомо. Саме тоді відбулася презентація електричного пікапа R1T і позашляховика R1S, що були високо оцінені експертами. Rivian має намір почати виробництво своїх електромобілів не раніше кінця 2020 року, як і Tesla. На проект вже залучено понад $500 млн інвестицій.

Нагадаємо, раніше Investory News аналізували підсумки українського ринку електрокарів за 2018 р.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram