Новини
1 Березня 2019
939

Tesla оголосила про намір скоротити роздрібну мережу

Салони перетворять на шоу-руми та галереї для презентацій 

Tesla оголосила про намір закрити частину роздрібних магазинів і продавати лише в онлайні. Це дозволить зменшити ціни на седан Model 3, повідомляє компанія на своєму сайті.

У Tesla обіцяють, що онлайн-покупку можна буде зробити менш ніж за хвилину.

Щоб компенсувати клієнтам відсутність тест-драйвів при покупці через інтернет Tesla змінила правила повернення: можна купити машину, проїхати до 1000 миль (1609 км) і повернути її протягом тижня з повною компенсацією коштів.

Декілька магазинів продовжать роботу в місцях із високим трафіком. Вони будуть функціонувати як галереї для презентацій та інформаційні центри. Компанія не уточнює, скільки саме магазинів закриють і скільки працівників буде скорочено.

Скорочення мережі дозволить знизити ціну Model 3 на 6% – до $35 тис. Tesla у 2019 р. зменшує ціни втретє, початкова ціна седану становила $42 тис.

Ілон Маск заявив, що компанії навряд чи вдасться отримати прибуток в першому кварталі 2019-го. Адже на фоні останніх новин акції Tesla подешевшали на 3,2%.

Нагадаємо, засновник та виконавчий директор Tesla Ілон Маск вчергове потрапив у скандал через пост у Twitter про оновлений прогноз щодо виробництва авто, не погодивши його з юристами компанії, як вимагає угода з SEC. 1 березня, Tesla повинна виплатити близько $1 млрд боргу. Платіж відбере близько чверті вільних грошових коштів компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram