Новини
12 Квітня 2019
1 023

Перевзулися: Турецький мобільний оператор вклав $3 млрд у електрокари

Компанія розглядає Україну як ринок збуту

Фото ілюстративне

Турецький оператор мобільного зв’язку компанія Turkcell Group спільно з турецькими компаніями Anadolu Group, BMC, Kok Group і Zorlu Holding вклали $3 млрд в розробку електромобілів, повідомляє Інтерфакс із посиланням на коментар голови наглядової ради Turkcell Ахмета Ахча під час зустрічі з журналістами у центральному офісі компанії в Стамбулі.

За його словами, в цьому році планується випустити перший прототип електрокара, а продажі почнуться вже у 2022 р. спочатку в Туреччині, а потім в Україні.

Виробнича компанія отримала назву “Турецька автомобільна ініціативна група” (Turkey’s Automobile Initiative Group).

Як розповів Ахмет Ахчі, планується п’ять моделей електрокарів. Першою моделлю в розробці стала SUV (sport utility vehicle). Після неї планується розпочати виробництво легкового автомобіля та інших моделей.

Компанії-розробники розраховують на підтримку з боку турецького уряду, оскільки розробка електромобілів є не тільки перспективною, а й екологічною ініціативою.

Turkcell – постачальник телекомунікаційних та технологічних послуг. Компанії, які входять в неї, працюють в п’яти країнах: Туреччині, Білорусі, Північному Кіпрі, Німеччині та Україні. Зокрема, група володіє 100% українського мобільного оператора lifecell. Цифрові сервіси Turkcell представлені на ринках близько 40 країн.

Нагадаємо, попит на електромобілі в Україні зріс на 71%. За перший квартал 2019 р. український парк електромобілів поповнився на 1276 одиниць.

А група законодавців у США представила проект закону, що передбачає збільшення податкової знижки на електромобілі на 400 тис. авто на одного виробника. Цей законопроект може підняти продажі електромобілів для автовиробників.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram