Новини
1 Листопада 2019
3 009

Виробник Marlboro втратив $4,5 мільярди через електронні сигарети

Компанія невдало інвестувала у виробника електронних сигарет Juul $12,8 мільярдів

Altria Group, яка виробляє сигарети Marlboro, заявила про зниження вартості своїх активів в Juul на третину за підсумками третього кварталу. У грудні 2018 р. компанія інвестувала в виробника електронних сигарет $12,8 млрд, отримавши натомість 35% його акцій. Згідно зі звітом, Altria була змушена списати $4,5 млрд через проблеми у Juul.

За інформацією видання The Wall Street Journal, Juul заявила про підготовку до скорочення персоналу до кінця поточного року на 15%.

В результаті компанію покинуть близько 500 співробітників, серед яких також чотири представники керівництва компанії, включаючи директора по маркетингу, фінансового директора, старшого віцепрезидента за новітніми технологіями та главу адміністративної служби.

А в кінці вересня компанію покинув її генеральний директор Кевін Бернс. Його змінив Кевін Кростуейт, який до цього обіймав посаду директора з розвитку в компанії Altria.

Зміні керівника та зміні стратегії, пише видання, передувало посилення позиції американської влади щодо ароматизованих електронних сигарет. Влада США вважає, що їх використання може бути пов’язано з епідемією легеневих захворювань, які за останній час привели вже до 34 летальних наслідків.

Нагадаємо, один із найбільших у світі виробників тютюнової продукції British American Tobacco 11 жовтня 2019 р. зупинило виробництво на заводі “В.А.Т. — Прилуки” в Чернігівській області.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram