Новини
18 Жовтня 2019
1 112

British American Tobacco зупинила виробництво в Україні

Поправки до прийнятого законопроекту № 1049 роблять тютюнове виробництво в Україні нерентабельним

Один із найбільших у світі виробників тютюнової продукції British American Tobacco 11 жовтня 2019 р. зупинило виробництво на заводі “В.А.Т. — Прилуки” в Чернігівській області, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Як компанія ми не можемо виробляти продукцію, з якою не знаємо що робити. Через це ми зупинили виробництво (технічний процес зупинки підприємства було розпочато 8 жовтня — Ред.). Вже другий тиждень фабрика стоїть”, — сказав гендиректор “В. А.Т. — Прилуки” Артем Скрипка.

Компанія в п’ятницю вранці підтвердила цю інформацію, зазначивши, що причиною є прийнятий Верховною Радою законопроект №1049 з нормою про державне регулювання торгової націнки на їхні товари.

Як повідомлялося, “Філіп Морріс”, “Джей Ті Інтернешнл Компанії”, “Брітіш Американ Тобакко” і “Імперіал Тобакко” розглядають можливість скорочення виробництва і подальшого закриття фабрик на території України через прийняття Верховною Радою законодавчої норми про державне регулювання торгової націнки на їх товари.

Як пише агенція, прийнятий 4 жовтня у другому читанні законопроект №1049 про введення єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування встановлює фіксовану маржу для оптових і роздрібних торговців тютюновими виробами на рівні 7% і 13% від максимальної роздрібної ціни за пачку.

British American Tobacco (BAT) — велика міжнародна тютюнова компанія. Має фабрики в 42 країнах. Портфель компанії складається з глобальних брендів сигарет і зростаючого асортименту виробів з потенційно зниженим ризиком, включаючи продукти в сегменті вейпінгу, систем для нагрівання тютюну та ін.

В Україні їй належить заснована в 1993 р. на базі Прилуцької тютюнової фабрики ПрАТ “Тютюнова компанія В.А.Т. — Прилуки” (Чернігівська обл.).

Компанія експортує продукцію в Білорусь, Вірменію, Грузію, Молдову, Азербайджан та Сінгапур.

Нагадаємо, British American Tobacco Plc заявила, що до січня 2020-го р. звільнить 2,3 тис. співробітників по всьому світу, оскільки друга за величиною тютюнова компанія у світі за обсягами продажів сподівається оптимізувати свою діяльність.

Як відомо, Антимонопольний комітет України оштрафував на 6,5 млрд грн чотирьох найбільших виробників тютюнових виробів, серед яких і British American Tobacco.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram