Новини
2 Грудня 2022
557

Уряд об’єднав два державних обленерго

Тепер об’єднання має назву “Українські розподільні мережі”

Кабінет міністрів своїм рішенням об’єднав “Хмельницькобленерго” та “Миколаївобленерго” в новостворене державне підприємство “Українські розподільні мережі”, йдеться в постанові уряду від 29 листопада, яка опублікована на сайті КМУ.

Згідно з постановою, уряд створив АТ “Українські розподільні мережі”, 100% акцій якого належить державі, а управління держави здійснює Міністерство енергетики.

Статутний капітал сформують на 1,5 млрд грн шляхом внесення Міністерством енергетики до нього часток держави у двох обленерго: “Хмельницькобленерго” (державі належить 70,0089%) та “Миколаївобленерго” (державі належить 70%). Перший пакет акцій оцінюється у 849 млн грн, другий — у 666 млн грн.

Міненерго також доручено забезпечити утворення та емісію акцій новоствореної компанії, зокрема — забезпечити оплату повної вартості акцій товариства, затвердити рішення про заснування товариства, затвердити оцінку акцій, статут та утворити органи управління та наглядову раду.

Зазначається, що після першої емісії акцій, Міненерго забезпечить зростання статутного капіталу й здійснення додаткових емісій акцій товариства через цінні папери інших обленерго у державній власності та тих, повноваження з управління якими здійснює міністерство.

Нагадаємо, Україна можливо буде закуповувати електроенергію в Європі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram