Новини
15 Листопада 2023
276

Данія зробить внесок у підтримку енергетики України

Країна передасть €7 мільйонів до відповідного Фонду

До Фонду підтримки енергетики України невдовзі надійде перша частина внеску від Данії в розмірі €4 млн, ще €3 млн країна-партнерка надасть пізніше, повідомила пресслужба Міністерства енергетики із посиланням на зустріч міністра енергетики України Германа Галущенка з данським колегою.

“Данія перерахує до Фонду підтримки енергетики України грантовий внесок на загальну суму €7 млн, які будуть спрямовані на закупівлю обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури, що постраждала від російських атак”, — повідомив міністр клімату, енергетики та комунальних послуг Данії Ларс Огор.

Він уточнив, що найближчим часом буде внесено €4 млн, ще €3 млн надійдуть пізніше.

Зустріч українського та данського міністрів відбулася в межах міжнародної конференції “Енергія для відновлення України” (Energy for the recovery of Ukraine), організованої під патронатом Міненерго у Варшаві.

Огор наголосив, що Данія продовжить допомагати Україні у протистоянні російському агресору, зокрема на енергетичному фронті. Це чітка позиція як уряду країни, так і данського бізнесу.

Галущенко, своєю чергою, подякував за те, що Данія стала першим спонсором Фонду, зробивши грантовий внесок на суму близько €536 тис. Ці кошти було спрямовано на закупівлю енергетичного обладнання для 10 українських енергокомпаній.

“Під час війни українсько-данське енергетичне партнерство відіграло важливу роль для термінового ремонту та розвитку децентралізованої генерації. Ми цінуємо допомогу уряду Данії та всього народу…” — зазначив очільник Міненерго.

Нагадаємо, міністр оборони ФРН заявив про безумовну підтримку України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram