Новини
14 Листопада 2023
282

Міністр оборони ФРН заявив про безумовну підтримку України

€8 мільярдів та боєприпаси стануть потужним сигналом для країни

На фото: Борис Пісторіус

Заплановане збільшення Німеччиною фінансування на зброю для України було б потужним сигналом Києву та партнерам, заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус перед початком зустрічі в Брюсселі, пише Укрінформ.

“€8 млрд можуть бути, я сподіваюсь, вони будуть. Це добра ініціатива, … яку, ми спробували запустити та…. яку, я дуже сподіваюсь, підтримує парламент наступного тижня… €8 млрд плюс €2 млрд на авторизовані зобов’язання — це було б дуже потужним, чітким сигналом для України, що ми стоїмо на її боці”, — сказав Пісторіус і висловив побажання, щоб й інші партнери збільшили свої витрати на підтримку України.

Очільник німецького оборонного відомства також зазначив, що Бундесвер продовжує навчання українських солдатів, яких уже підготовлено понад 8 тис. і до кінця року кількість сягне 10 тис.

За його словами, ФРН разом з Нідерландами, Данією та Естонією просунулися вперед, укладено 2 великих рамкових контракти на виробництво 155-мм боєприпасів, які планується виготовити наступного року. Пісторіус підкреслив, що таким чином посилюється одночасно і європейська збройна промисловість.

Водночас він дещо скептично поставився до даної раніше обіцянки щодо 1 млн боєприпасів.

“Позначки в 1 млн ми не досягнемо, треба виходити з цього”, — сказав міністр і пояснив, що проблема не в грошах, а в можливостях виробників.

Водночас він чітко дистанціювався від пропозицій “запровадити військову економіку” в Європі, адже переконаний, що це не призведе до того, що виробництво боєприпасів “стрибне вже завтра та закриє всі потреби”, оскільки технологічні процеси не можна прискорити.

Характеризуючи ситуацію на фронті, німецький політик сказав, що не буде давати прогнозів, але зазначив, що, з одного боку, сторони використовують багато гібридних і цифрових елементів ведення бойових дій, а з іншого — це дуже нагадує позиційні війни минулого століття. Всі виходять з того, що удари по українській інфраструктурі протягом зими посиляться, отже треба підтримати Україну цієї зими “всім, чим можливо”, сказав політик і згадав у цьому контексті засоби ППО.

Раніше Investory News писали, що в Україні створять центри передових досліджень за підтримки Німеччини.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram