Новини
19 Січня 2024
270

Україна накопичила $2 мільйони у біткоїнах

Більшість монет країна отримала у формі пожертв

На офіційних біткойн-адресах Кабінету міністрів України накопичилося 46 351 BTC, що є третім показником у світі після урядів США та Китаю, свідчать дані Bitcoin Treasuries.

Біткойн-активи уряду України становлять близько $1,99 млн у поточних цінах. Світовим лідером за цим показником є уряд США, що контролює 215 тис. BTC ($9,2 млн), за яким слідує уряд Китаю з резервами у 190 тис. BTC ($8,1 млн).

До пʼятірки також увійшли уряди Сальвадору, де біткойн є законним платіжним засобом (2381 BTC — $107 млн) та Грузії (66 BTC — $2,8 млн). Тож наразі серед лідерів є різні регіони світу: Північна та Центральна Америка, Азія та Європа.

Більшість з вищенаведених урядів поповнює власні резерви шляхом конфіскації монет, що належали приватним власникам чи компаніям. За звичайною процедурою, після рішення суду накладається арешт на біткойни, після чого вони конфіскуються на користь держави.

Проте Україна та Сальвадор є винятком з цього правила. Україна отримала більшість монет у формі пожертв, особливо після початку повномасштабної війни у лютому 2022 року. Сальвадор виділяє бюджетні кошти на закупівлю біткойнів і наразі купує 1 BTC щодня.

Нагадаємо, дохід від заморожених активів рф зможе покрити дефіцит держбюджету.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram