Новини
4 Грудня 2023
283

У 2025 році ДТЕК хоче завершити будівництво ВЕС

Це буде найбільша ВЕС у Східній Європі

Компанія ДТЕК планує у 2025 році завершити будівництво Тилігульської вітрової електростанції у Миколаївській області, повідомляє пресслужба ДТЕК.

Зазначається, що група ДТЕК і Vestas 4 грудня підписали меморандум про взаєморозуміння щодо завершення будівництва найбільшої у Східній Європі вітрової електростанції. Встановлена потужність Тилігульської ВЕС становитиме 500 МВт, а загальний обсяг інвестицій в проєкт перевищать €650 млн.

“Фінально I та II черги ДТЕК Тилігульської ВЕС матимуть 83 вітротурбіни. Станція буде здатна виробляти близько 1,7 ТВт-годин електроенергії щороку. Цього достатньо для потреб 900 тис. домогосподарств.

Очікується, що проєкт дозволить скоротити викиди СО2 щороку на 1,7 млн тонн”, — йдеться в повідомленні.

У ДТЕК готові розпочати будівництво другої черги ВЕС у 2 кварталі наступного року, а закінчити будівництво в кінці 2025 року. Поступове підключення до мережі змонтованих вітротурбін очікується з кінця 2024 року.

Додається, що інвестиції у другу чергу Тилігульської ВЕС складуть €450 млн та будуть профінансовані коштом компанії, а також передових західних банків під державні гарантії.

Нагадаємо, Данія зробить внесок у підтримку енергетики України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram