Новини
3 Листопада 2023
283

Газовий датахаб запускається в Україні

Проєкт вже на фінальній стадії

Міністерство енергетики планує запустити центр обміну інформації у газовій галузі, заявив заступник міністра енергетики з питань цифровізації Фарід Сафаров на конференції “10 років Ініціативі прозорості видобувних галузей в Україні: досягнення та перспективи”, пише Finance.ua.

“Ми на фінальній стадії та будемо запускати роботу над газовим датахабом. Ми хочемо бачити інформацію з моменту видобутку, входу у систему ГТС і до кінцевого споживача”, — сказав Сафаров.

Він наголосив, що це буде важливим інструментом для аналізу, який буде покладатися в основу формування політики щодо розподілу газу, його видобування і постачання “блакитного палива” за механізмом ПСО.

“ІПВГ стала початком наших напрацювань, датахаб має стати продовженням і дозволяти аналізувати великі масиви даних, а гравцям на ринку — бачити, яким чином проходить цикл природного ресурсу, яким вони торгують”, — зауважив заступник міністра.

Крім того, Міненерго визначило собі за мету зробити ІПВГ “єдиним вікном” для подачі звітності всіма видобувними компаніями.

Нагадаємо, українські інженери навчилися протистояти атакам рф на енергосистему.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram