Новини
22 Квітня 2024
89

Німеччина запропонувала Україні обладнання зі своїх закритих ТЕС

Це допоможе Україні відновити станції, які розбомбила рф

Німеччина запропонувала Україні віддати обладнання з закритих електростанцій, розповів в ефірі єдиного телемарафону міністр енергетики Герман Галущенко, пише Liga.net.

Раніше схожу ідею запропонувала Литва, але у неї тільки одна закрита ТЕС, тоді як у Німеччини їх набагато більше.

“Це не тільки Литва. Щойно був Роберт Габек, віцеканцлер Німеччини, він запропонував можливість подивитися на німецькі закриті об’єкти, які можна використати”, — розказав Галущенко.

Міністр додав, що Україна буде рада такому варіантові, бо нове обладнання на цю зиму вже не замовити.

“Обладнання може бути використане, навіть якщо потрібен якийсь ремонт, — ми його зробимо, щоб воно відпрацювало зиму”, — сказав Галущенко.

Міністр визнав, що ситуація в енергетиці складна і на деяких зруйнованих об’єктах ще навіть не розібрали завали, щоб верифікувати пошкодження обладнання. Але він запевнив: енергетики роблять все можливе, щоб катастрофічні сценарії не реалізувалися.

“Зараз багато з’явилося експертів, які все знають [і кажуть, що] завтра буде блекаут і тотальна катастрофа. Це все брехня, тотального блекауту в Україні не буде”, — сказав він.

“Все залежить від обсягу ударів. На жаль, немає жодних сумнівів у тому, що вони триватимуть. Лівобережна частина України більш вразлива”, — додав він.

Нагадаємо, Україна отримає від Нідерландів допомогу на €4,4 мільярда.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram