Новини
20 Грудня 2023
301

Для проходження зимового періоду Україні виділили €400 мільйонів

Для цього був створений спеціальний Фонд енергетичної підтримки

Фонд енергетичної підтримки України, створений зусиллями Єврокомісії та Енергетичного співтовариства ЄС, який вже акумулював €400 млн, допоможе Україні подолати другу поспіль важку зиму в умовах російської агресії, сказала єврокомісарка з енергетики Кадрі Сімсон у Брюсселі під час пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС з питань енергетики, пише Укрінформ.

“Україна залишається головним пріоритетом та фокусом у моїй роботі, особливо зараз, після важливого рішення Європейської ради минулого тижня відкрити переговори про її входження до ЄС. Дякую (Іспанському головуванню — ред.) за можливість спілкування з міністром Германом Галущенком, який поінформував нас про енергетичну ситуацію в Україні з огляду на зиму та опалювальний сезон”, — сказала єврокомісарка.

“Це вже така друга важка зима. Для того, щоб допомогти Україні подолати її, ми разом з Енергетичним співтовариством створили фонд на даний час у понад €400 млн. Оскільки російські атаки продовжуються й цієї зими, я закликала міністрів продовжувати поставки як у вимірі обладнання, так і фінансової допомоги (для України)”, — додала Сімсон.

Представниця іспанського головування в ЄС Тереза Рібера Родрігес, віцепрем’єр-міністр та міністр з економічного розвитку та демографічних викликів Іспанії, зазначила, що європейські міністри висловили солідарність з Україною та готовність надалі її підтримувати.

“Ми вислухали міністра енергетики України Галущенка, який поінформував нас про розвиток ситуації в його країні, а також про важливі заходи. Міністри змогли висловити свою підтримку та солідарність з Україною, готовність надалі працювати з нею. Вони привітали Україну та взяли до уваги ухвалене Європейською радою минулого тижня рішення розпочати переговори про членство”, — повідомила представниця уряду Іспанії.

Раніше Investory News писали, що син Воррена Баффета активно допомагає Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram