Новини
19 Грудня 2023
700

Син Уоррена Баффета активно допомагає Україні

Говард Баффет вже інвестував у нашу державу понад пів мільярда доларів

Говард Баффет від початку роботи його фонду в Україні на початку великої війни вже інвестував понад пів мільярда доларів в Україну, зокрема — у підтримку фермерів технікою та гуманітарне розмінування, розповів Баффет на конференції, організованою фондом Victory Harvest у вівторок, пише Європейська правда.

Зокрема, фонд витратив три мільйони доларів на обладнання для розмінування українських земель. За словами Баффета, очищення сільськогосподарських земель є ключовим для відновлення агропромисловості в Україні, і тому необхідно ставати “розумніше та ефективніше” у цьому процесі.

У співпраці з Halo Trust (оператор гуманітарного розмінування) фонд купує та випробовує нову техніку.

“Ми купили бульдозер, аби підірвати його, аби побачити, що пошкоджено. Згодом бульдозер стане ще одним інструментом на фермі. Ми також намагаємося інтегрувати сільськогосподарські трактори таким чином, щоб вони могли допомагати в розмінуванні. Для цього треба зробити машини більш автономними, зробити так, аби вони могли здійснювати картографію, мали краще дистанційне керування”, — розповів Баффет.

Технології, пов’язані з дронами, можуть змінити процес гумрозмінування, додає він. Потрібно адаптувати технологію дронів для ідентифікації вибухонебезпечних предметів та картографування.

Говард Баффет — американський мільярдер і філантроп, середній син бізнесмена Воррена Баффета. З 30 років займається агросектором і входить до ради директорів Berkshire Hathaway. Він також є CEO благодійної організації Howard G. Buffett Foundation, яка займається питаннями продовольчої та громадської безпеки.

Нагадаємо, внески донорів у Фонд підтримки енергетики України сягнули €390 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram