Новини
30 Березня 2020
1 067

Український EdTech-маркетплейс Preply залучив $10 мільйонів

Кошти підуть на розширення географії в шести країнах та відкриття філії в США

Український EdTech-маркетплейс для вивчення іноземних мов Preply залучив $10 млн. Сума майже удвічі перевищує загальний обсяг усіх попередніх інвестицій — $5,6 млн.

Лід-інвестором виступив лондонський венчурний фонд Hoxton Ventures. Крім нього в інвестуванні взяли участь Point Nine Capital, All Iron Ventures, The Family, EduCapital та Diligent Capital, а також декілька ангельських інвесторів: Артур Костен із Вooking.com, екс-генеральний директор Upwork Гарі Сварт, керівник Unity technologies Девід Хельгасон і засновник Couchsurfing Даніель Хоффер.

Залучені кошти компанія спрямує на посилення позицій на ринках Північної Америки, Франції, Німеччині, Іспанії, Італії та Великої Британії. Крім того, Preply має намір відкрити філію у США.

Також Preply розширить наповнення платформи. Для викладачів запустять нові інструменти. Вони допоможуть оцінювати домашні завдання, слідкувати за прогресом та ефективніше допомогати учням. В планах є і розвиток мобільних додатків для Android та iOS. Стратегія Preply — професійно рости разом із клієнтами.

Міжнародний маркетплейс для вивчення іноземних мов Preply, заснований в Україні у 2013 р. Стартап об’єднує 125 співробітників із понад 25 країн з офісами у Києві та Барселоні.

За даними компанії, на сервісі вже пройшло два мільйони онлайн-уроків. Клієнти зі 190 країн вивчають 50 іноземних мов, зокрема англійську, німецьку, іспанську, французьку, китайську, японську, італійську, арабську та російську. Сьогодні на платформі зареєстровано 10 тис. викладачів. Щомісяця сервіс приймає близько 5 тис. заявок від вчителів.

Нагадаємо, український чат-бот для реєстрації торгових марок PatentBot залучив новий раунд інвестицій від юридичної компанії “Дубинський і Ошарова”. Сума фінансування невідома, проте зазначається, що нова оцінка стартапу становить $1,5 млн.

Як відомо, київський стартап nect World, що розробив nect Modem — 4G USB-модем для ноутбука з підтримкою eSIM і функцією точки доступу Wi-Fi, потрапив у число учасників популярного в США акселератора, який інвестував в українську розробку $35 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram